Anadolu Üniversitesi’nin taşınmazları Türk Dünyası Vakfı’na verilmiş

Anadolu Üniversitesi’nin taşınmazları Türk Dünyası Vakfı’na verilmiş
Sayıştay raporunda taşınmazların devrinin yapıldığı protokole hukuki dayanak olacak bir düzenlemenin bulunmadığı kaydedildi.

Kısa Dalga - Anadolu Üniversitesi’nin Tepebaşı Sazova Parkı’nda bulunan taşınmazları tahsis koşullarına uyulmaksızın protokol ile bedelsiz ve ihalesiz olarak Türk Dünyası Vakfı’na verildi. Sayıştay raporuna göre, yapılan protokol gereği, taşınmaz üstünde yer alan tesislerin temizlik, güvenlik peyzaj, bakım onarım giderleri ile elektrik, su, doğalgaz ve internet hizmeti ödemeleri Anadolu Üniversitesi tarafından yapıldı. Vakıf ise otopark alanı ve açık sergi alanını işleterek gelir elde etti.

T24'ten Ceren Bala Teke'nin haberine göre Sayıştay, yükseköğretim kurumlarıyla ilgili raporlarını tamamladı. Anadolu Üniversitesi ile ilgili raporda, Yükseköğretim Kanunu’nda yüksek öğretim kurumlarının dernek ve vakıflara bedelsiz olarak taşınmaz kullandırmasına imkan veren bir düzenleme yer almamasına rağmen Anadolu Üniversitesi’nin Tepebaşı Sazova Parkı’nda bulunan taşınmazları bedelsiz ve ihalesiz olarak Türk Dünyası Vakfı’na devrettiği belirtildi.

Raporda, vakıf ve üniversite arasında yapılan protokole göre; bilim sanat okulu, Türk dünyası müzik aletleri müzesi, bilgi bankası, kafeteryalar, tanıtım mekanları, amfi sahne ve maketlerden oluşan tesislerin tüm temizlik ve bakım giderlerinin üniversite tarafından karşılandığı kaydedildi.

Buna karşılık; vakfın, otopark alanı ve maketlerin bulunduğu açık sergi alanını kullanarak gelir elde ettiği vurgulandı.

Sayıştay raporunda taşınmazların devrinin yapıldığı protokole hukuki dayanak olacak bir düzenlemenin bulunmadığı kaydedildi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem