Bakan Fidan'a Saha EXPO Fuarı'nda İsrail tepkisi

Bakan Fidan'a Saha EXPO Fuarı'nda İsrail tepkisi
İstanbul'da düzenlenen Saha EXPO Fuarı'nda İsrail ordusuna silah sağladığı gerekçesiyle BAE System protesto edildi.

Kısa Dalga - Bakanlıkların da destek verdiği SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na birçok ülkeden firma katıldı.

İslamcı yazar Adem Özköse, İsrail ordusuna silah tedarik ettiği için eleştirilen İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems'in İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Fuarı'na katılımını protesto etti.

Özköse, BAE Systems'in stadında, "Bu İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden biri. Gazze'de kardeşlerimiz öldürülürken buna izin vermeyelim" dedi.

Ardından Özköse, ağzı kapatılarak gözaltına alındı. Adem Özköse ve onunla birlikte gözaltına alınan kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

"BAE Systems'in bu fuarda ne işi var?"

Bakanların da ziyaret ettiği fuarda bir kişi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a "BAE Systems'in bu fuarda ne işi var?" diye sordu.

Fidan soruyu yanıtsız bırakırken koruması kamerayı kapatarak, "Kardeşim bir sus ya. Bana geleceksin soracaksın, ben sana müsaade edeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na katılarak açıklama yapmıştı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem