Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Bırakalım yargı işini yapsın

Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Bırakalım yargı işini yapsın
Adalet Bakanı Tunç, Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin, "Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın" dedi.

Kısa Dalga - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Engin Polat'ın tahliyesi hakkında konuşan Tunç, "Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da onun suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın. Dışarıdan dosyadaki delilleri bizim değerlendirmemiz söz konusu olamaz. Yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Yargı mensuplarımıza güvenelim" dedi.

tegmen-001.jpg

"Yargımızın yıpratılmasına da müsaade edemeyiz"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız yargıya müdahale olarak değerlendirdiği ve "Ben yargıya değil sana parmak salladım" sözleriyle tepki gösterdiği açıklaması için de Yılmaz Tunç şunları söyledi:

"Yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu hep ifade ediyorum. Görülmekte olan bir dava ile ilgili olarak yargılama yapanlara yönelik sözler sarf ederseniz tehlikeli bir durum ortaya çıkar. Bunun bir yaptırımı var. Burada Özgür Özel'in kendi belediye başkanının, yargıya yönelik parmak sallamasına 'Onun yanındayız' demesi bir talihsizlik. Bunlar eski Türkiye manzaralarıdır. Buradan bir siyasi kazanç sağlamaya çalışanların boşuna bir beklenti içinde olduğunu söylemek istiyoruz. Milletin yargısını yıpratmayalım. Yargımızın yıpratılmasına da müsaade edemeyiz."

"Ordumuzun yıpratılmaması gerekiyor"

Tunç, Kara Harp Okulu mezuniyeti sonrası bazı teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla kılıçlı yeminine ilişkin şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız açıkça söyledi. Kanunen yapılan yemin bellidir. Burada törenden sonra yürürlükten kaldırılan yemin tekrar edildi. Bu da tartışmalara neden oldu. Ordumuzun yıpratılmaması gerekiyor. Orduyu yıpratacak askeri rencide edecek davranışların yapılmaması lazım. Siz kanunda belli olan yemini yaptıktan sonra yürürlükten kalkan yemini yaparsanız, bunun askeri disiplin açısından bir sorun olduğunu söylemiştim elbette bunun arka planının soruşturulması gerektiğini söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ordunun yıpratılmaması ama disiplinsizliğin de soruşturulması gerektiğini söyledi.”

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem