Britanya’ya seyahat edeceklere izin alma ve ücret ödeme şartı

Britanya’ya seyahat edeceklere izin alma ve ücret ödeme şartı
Britanya'yı ziyaret etmek isteyen herkesin izin alması ve ücret ödemesi gerekecek.

Kısa Dalga - İngiliz hükümeti, turistlerin ülkeyi ziyaret etme taleplerini yaklaşık 13 dolar karşılığında dijital ortama aktaran ‘Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi’ni (ETA) uygulamaya koydu.

ETA, güvenlik kontrollerini kolaylaştırmak ve göçmenlik sisteminin kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla seyahat edenlerin pasaportlarına bağlanıyor ve sistemde geçerli pasaport bilgileri, seyahat detayları, e-posta adresi ve kredi veya banka kartı bilgilerinin yanı sıra ‘uygunluk sorularını’ içeren bir çevrimiçi form yer alıyor.

6 aya kadar ziyarette bulunan herkesi kapsıyor

Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi, turizm, aile ve arkadaşlarını görme, iş veya kısa süreli eğitim amacıyla 6 aya kadar ziyarette bulunan herkesi kapsıyor.

Hükümetinin sitesinde yer alan duyuruda, ‘İngiliz ve İrlanda vatandaşları hariç seyahat etmek isteyen herkesin ülkeye giriş yapmadan önce seyahat izni alması gerekir” denildi.

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre, 2023’te Britanya’yı ziyaret edenlerin sayısı 38 milyonu buldu ve bu sayı 2022’ye kıyasla 6,7 milyonluk bir artışa işaret ediyor. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem