Büyükçekmece’de villa, İstanbul’da daireler... Fatma Betül Sayan’ın tapuları ortaya çıktı

Özata Denizcilik hisselerindeki işlemlerle eşiyle birlikte 2,17 milyar TL’lik kazanç sağladığı ortaya çıkan eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Tekirdağ’da 237 bin 400 metrekare arazisi, Büyükçekmece’de villası, İstanbul’da daireleri olduğu ortaya çıktı.

·

Kısa Dalga - Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturmasında Özata Denizcilik hisselerindeki işlemleriyle gündeme gelmesinin ardından AKP'deki görevlerinden istifa etmişti.

Sayan Kaya’nın 63,4 milyon TL yatırıp yaklaşık 4 ay içinde 1,34 milyar TL çektiğini, eşi İlyas Kaya’nın ise yaklaşık 99,7 milyon TL yatırıp 826 milyon TL çektiği ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürüttüğü fon soruşturması kapsamında Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın tüm mal varlıklarının dondurulması için ilgili kurumlara yazı göndermişti.

Villanın tapusu, Kaya’nın Bakan olduğu 2018 yılında alındı

Gazeteci Yiğit Uzun, Sayan Kaya ve ailesinin taşınmazlarına ilişkin tapu kayıtlarını paylaştı. Buna göre, Fatma Betül Sayan Kaya’nın annesi Hatice Sayan’ın Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Köseilyas’ta toplam 66 bin 400 metrekare büyüklüğünde 5 farklı arazisinin bulunduğu belirtildi. Arazilerin toplam değerinin 250 milyon TL ile 300 milyon TL arasında olduğu öne sürüldü. Hatice Sayan’ın ayrıca Tekirdağ Yenice’de toplam 171 bin metrekare büyüklüğünde iki arazisinin daha bulunduğu ve bu taşınmazların değerinin 80 milyon TL ile 120 milyon TL arasında değiştiği iddia edildi.

Hatice Sayan’ın İstanbul Büyükçekmece’de Alkent 2000 villa sitesinde lüks bir villasının da bulunduğu aktarıldı. Villanın tapusunun, Kaya’nın Bakan olduğu 2018 yılında alındığı belirtildi. Sitedeki villaların fiyatlarının ise 150 milyon TL ile 300 milyon TL arasında değiştiği kaydedildi.

Hatice Sayan’ın bu taşınmazlara ek olarak İstanbul’da 4 dairesinin bulunduğu ve 2022 yılında “Hayat Var Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ” adlı şirketi kurduğu da belirtildi.

Fatma Betül Sayan Kaya’nın ağabeyi ve EPDK üyesi Ömer Fatih Sayan’ın Kadıköy’de Four Winds Park Residence’ta lüks bir dairesi, Pendik’te Omega Yeşiltepe Villaları’nda ise lüks bir villasının bulunduğu belirtildi.

İki taşınmazın toplam değerinin 130 milyon TL’ye ulaştığı iddia edildi. Ömer Fatih Sayan’ın her iki taşınmazı da kardeşi Fatma Betül Sayan Kaya’nın bakan olduğu 2018 yılında satın aldığı aktarıldı.

Fatma Betül Sayan Kaya’nın küçük kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan’ın da Büyükçekmece Türkoba’da havuzlu bir dubleks villasının bulunduğu belirtildi. Sayan’ın ayrıca Alibeyköy’de bir dairesinin olduğu kaydedildi.

Her iki taşınmazın da Fatma Betül Sayan Kaya’nın bakanlıktan ayrılmasından kısa süre sonra satın alındığı öne sürüldü.

Yiğit Uzun: Başıma bir şey gelirse sorumluları biliyorsunuz

Gazeteci Yiğit Uzun, tapuları paylaşmasının ardından sabaha karşı iki telefon hattı üzerinden Vodafone hesabına giriş yapılmaya çalışıldığını ve Telegram hesabına da erişme girişimleri olduğunu duyurdu. Uzun, şu ifadeleri kullandı:

"Sabahın 05.00’inde, iki hattım üzerinden 'S' yazılarak 7000’e SMS gönderilmek suretiyle Vodafone Online İşlemler hesabıma giriş yapılmaya çalışılıyor. Uykumdan uyandım. Şu anda her iki hattım da kullanılamaz durumda ve hatlarıma erişemiyorum.

Aynı zamanda Telegram hesabıma da giriş yapılmaya çalışılıyor. Başıma herhangi bir şey gelmesi halinde, sorumlularının kimler olduğunu biliyorsunuz.

Şu an itibarıyla iki hattıma da erişim sağlayamıyorum. Suç duyurusunda bulunacağım."

Kaynak: Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.