CHP'den YÖK önünde diploma protestosu: 'Akademi silah gibi kullanıldı'
Kısa Dalga - CHP Ankara İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının İstanbul Üniversitesi tarafından iptal edilmesini Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde protesto etti.
YÖK önünde konuşan CHP Ankara İl Başkan Ümit Erkol, "Bugün akademi eliyle siyasi bir cinayet işlenme girişiminde bulunuldu. Daha önce hukuk bir silah gibi kullanılmıştı. Bugün akademi bir silah gibi kullanıldı. Onun için Türkiye'deki akademik dünyanın merkezi, temsilcisi YÖK'ün önündeyiz bugün. Belki sağır kulaklar sesimizi buradan daha rahat duyar diye geldik" dedi.
'Korkunun ecele faydası yok'
Korkunun ecele faydasının olmadığı ifadesini kullanan Erkol, "Bu sandık gelecek Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Çankaya Köşkü'ne çıkacak. Bunun önüne hiçbir şey engel olarak gelemez. Hiçbir güç cumhurbaşkanı adayımızı kendisi belirleyemeyecek. Cumhurbaşkanı adayını CHP'liler belirleyecek. Saray kimi çıkarırsa çıkarsın onun karşısına çıkaracak ve biz şuna inanıyoruz ki halk, bu açlığın, bu sefaletin, bu zulmün faturasını sandıkta kesecek. Bundan kurtuluş yok" ifadelerini kullandı.
Özçağdaş: Anayasal darbeye karşı burdayız
Erkol'dan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş söz aldı. "Bugün burada YÖK'ün önünde Türkiye yapılmak istenen bir anayasal darbeye karşı çıkmak için buradayız" diyen Özçağdaş, şöyle devam etti:
"Bu bir hukuk darbesidir. Bu bir yargı darbesidir. Bu ülkede üniversite öğrencilerinin sorunları ile ilgilenmeyen, nerede yattıklarıyla, nerede beslendikleriyle, nasıl bir eğitim aldıklarıyla ilgilenmeyen, akademisyenlerinin yaşadıkları sorunları görmeyen, araştırma görevlilerinin sorunlarını hiç dert etmeyen, kendisinin belirlenme usulleri bile Anayasa Mahkemesi tarafından partimiz tarafından yapılan başvuruyla iptal edilmiş olan sorunları konuşmak isteyen milletvekillerine 'Benim üniversitemde derdim var' diyen rektörlere randevu bile vermeyen YÖK Başkanının kapısına gel. Buradan hukuksuzluğa seslenmek için geldik.
Korkunun eceli faydası yok. Siz yaptığınız bu hukuksuzluklarla, açlığa, yoksulluğa, yasaklara, yoksulluklara, hukuksuzluğa mahkum ettiğiniz bu ülkeyi cebirle, şiddetle, anayasal düzene karşı çıkarak elinizde tutamayacaksınız. Bu ülkeyi 7 düvelden gelmiş olan emperyalistler ele geçiremediler. Bu milleti siz bastıramayacaksınız. Bu hukuksuzluğun altında imzası olan herkes en baştakinden en aşağıya kadar evrensel hukuk normlarıyla bunların hesabını verecek."
İmamoğlu'nun diploması iptal edildi I İstanbul'da polis izinleri kaldırıldı
Diploma iptali kulisleri hareketlendirdi: İmamoğlu askere mi çağrılacak?
Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi dış basında geniş yer aldı
Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nu aradı: Haklı mücadelenizde yanınızdayız
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.