Başsavcı, sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı iddiası

Başsavcı, sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı iddiası
Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz hakkındaki iddialarla ilgili, “Açıklama yapamam, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir” dedi.

Kısa Dalga - Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Y.C'nin avukat sevgilisinin, aralarında avukat ve askerin de bulunduğu 5 eski sevgilisini gözaltına aldırdığı iddia edildi.

Başsavcı Y.C.'nin sevgilisi adına açılan bir Instagram hesabı üzerinden kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiğini öne sürerek beş kişiyi gözaltına aldırdığı iddia edildi. Olay sonrası gözaltına alınan kişiler, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Yeniçağ'ın haberine göre; soruşturma kapsamında, Zonguldak Barosu Avukatı Av. Ö.U.K yazlığında gözaltına alındı. İfadesi alınan avukatın yazlığında ve Zonguldak’taki evinde arama yapıldı. Avukat Ö.U.K 24 saat geçmeden serbest bırakıldı.

Ö.U.K, dahil edildiği soruşturma dosyasıyla bir ilgisinin bulunmadığını, bu durumun soruşturma sonucunda da ortaya çıkacağını ve takipsizlik kararı alacağına inandığını söyledi.

Avukat E.Ö'nün ofisinde çalışan bir personelin isminin de soruşturmada geçtiği öğrenildi. Ofisteki bilgisayarı incelenen personel de serbest bırakıldı. E.Ö, isminin soruşturmada geçmediğini, konunun personeliyle ilgili olduğunu vurguladı.

"Keyfi bir soruşturma"

Hem yanında çalışan personelin hem de meslektaşı Ö.U.K'ya ait incelenen telefon ve bilgisayarlarda herhangi bir suç unsura rastlanmadığını söyleyen Avukat Özmekik, iki ismin de aynı gün serbest bırakıldıklarına dikkati çekti.

Konuyla ilgili konuşan kaynaklar, Başsavcı Cengiz'in kıskançlık nedeniyle 'keyfi bir soruşturma' yürüttüğünü ileri sürdü.

Çaycuma Başsavcısı Y.C ise hakkındaki iddialarla ilgili, “Bu konuda açıklama yapamam, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir” dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem