DEM Parti'nin ismi ve logosunun değişeceği öne sürüldü
Kısa Dalga- PKK'nın yarın düzenlenecek sembolik törenle silah bırakması beklenirken, DEM Parti ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.
Halk TV'nin parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, örgütüne yaptığı çağrıda "Silahın değil siyasetin ve toplumsal barışın gücüne inanıyorum" diyen Abdullah Öcalan’ın silahlar devreden çıktıktan sonra siyasetin daha da önemli hale geleceğini vurguladığı belirtildi. Bu nedenle DEM Parti’nin büyümesini, daha geniş kitlelere seslenmesini, bunun için de yeniden şekillenmesini istediği aktarıldı.
Partinin adının ve logosunun değişeceği iddiası
Parti kaynaklarının aktardığına göre silah bırakma süreci tamamlandıktan sonra DEM Parti için yeniden yapılanma süreci başlayacak. Partinin adı, logosu değişecek, yola “yeni bir perspektifle” devam edilecek.
“Yeni perspektif” partinin siyaset yaptığı çizgide de bir değişimi kapsıyor. Ağırlıklı olarak Kürt ve sol-sosyalist tabana seslenen bir parti değil daha geniş tabana seslenen bir parti hedefleniyor. Bu yeniden inşa süreci sonunda partinin daha geniş bir çatı haline gelmesi için çalışılıyor.
DEM Parti kaynaklarının “yeniden inşa süreci” olarak adlandırdığı çalışmaların yaz sonu tamamlanması planlanıyor. Yaz sonunda partinin yeni adı ve logosuyla kongre yapılacak. Öcalan'ın bu konferans ve kongrelere nasıl dahil olacağı ve görüş sunacağı henüz belli değil.
Kaynak:Alıntı: Halk TV
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.