Depremde yıkılan Ekim Apartmanı davası: Müteahhitlere 17 yıl 6'şar ay hapis

Depremde yıkılan Ekim Apartmanı davası: Müteahhitlere 17 yıl 6'şar ay hapis
6 Şubat depremlerinde yıkılan Ekim Apartmanı davasının karar duruşmasında müteahhitleri Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya, 17'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Kısa Dalga - 6 Şubat depremlerinde Adana'nın Çukurova ilçesindeki Ekim Apartmanı yıkılarak 42 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Soruşturma sonunda tutuklanan apartmanın müteahhitleri Tamer Erginkoç ile Cem Akkaya ve teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya, haklarında 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istenen tutuklu sanıklar, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 3 sanık da savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, müteahhitler Tamer Erginkoç ile Cem Akkaya'yı 17'şer yıl 6'şar ay ve Cüneyt Akkaya'yı da 21 yıl hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak:DHA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.