DİSK Basın-İş: Tutuklama, muhalif tüm sesleri susturma çabasının sonucu

DİSK Basın-İş: Tutuklama, muhalif tüm sesleri susturma çabasının sonucu
DİSK Basın-İş'ten paylaşılan mesajda Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın tutuklanmasına, Barıiş Pehlivan, Kürşad Oğuz, Seda Selek, Serhan Asker'e adli kontrol uygulanmasına tepki gösterildi.

Kısa Dalga - Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın "Bilirkişi soruşturması" kapsamında tutuklanmasına DİSK Basın-İş paylaştığı bir mesajla tepki gösterdi.

Bu tutuklamanın muhalif tüm kesimleri susturma çabasının bir sonucu olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"'Bilirkişi soruşturması' gerekçe gösterilerek Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklandı; gazeteciler Barış Pehlivan, Kürşad Oğuz, Seda Selek ve Serhan Asker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu tutuklamanın, iktidarın kendisine muhalif olan tüm sesleri susturma çabasının bir sonucu olduğunu biliyoruz. Gazetecilerin yalnızca mesleğini yaptığı için tutuklandığı, yargının bir sopa gibi kullanıldığı ülkemizde tek çaremiz daha güçlü mücadele etmek ve daha fazla omuz omuza vermek. Tutuklu tüm gazetecilerin özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz! Gazetecilik suç değildir."

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem