Diyarbakır’da 20 günlük mezar yeri kaldı

Diyarbakır’da 20 günlük mezar yeri kaldı
Diyarbakır’da mezarlık alanları doldu. Yaklaşık 20 günlük mezar yeri kaldı.

Kısa Dalga - Diyarbakır’da mezarlık alan sıkıntısı yaşanıyor. Kentteki üç mezarlık alanın dolmasının ardından halen defin alanı olarak kullanılan Yeniköy Mezarlığı’nda da alan dolmak üzere.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, "Defin alanı olarak bu mezarlıkta 15-20 günlük yer kaldı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, DHA’ya konuştu. Saçaklı, “İstatistiklere göre günlük ölüm oranı 9-11 arasındadır. Tabii bu oluşacak afetlere göre değişkenlik gösterebilir. Böyle bir şey olursa ciddi anlamda sıkıntılar oluşacaktır. Yaklaşık 40 yıldır vefat edenleri Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnediyoruz. Defin alanı olarak bu mezarlıkta 15-20 günlük yer kaldı. Alternatif olarak hemen yan tarafında olan ve belediyeye ait olan Park ve Bahçeler Dolum tesisinin 18 dönümünü ayırdık. Bu da bize 3 ay kazandıracak. Ama bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.

Yeni mezarlık alanın tapu sorunu var

2022 yılında satın alınan yeni mezarlık alanın tapu işlemlerinin halen tamamlanmadığını belirten Saçaklı, "2022'de bu bölgenin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Mera Komisyonu ile konuşulup, ot bedeli olan 1 milyon 448 bin 232 TL, Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırılmış. Daha sonra yapılan çalışmalarda bölgenin mezarlık alanı olması için bir sakınca olmadığı tespit edilmiş olup, Valilikle yapılan görüşmelerde de herhangi bir sakınca olmadığı söylenmiş. Pandemi nedeniyle defin alanlarının tükendiği, bu nedenle toplum sağlığı açısından tahsis talebimizin ivedi olarak değerlendirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne yazdığımız yazı, bakanlığa iletildi. Bizim sıkıntımız, Yeniköy Mezarlığı'nın yetersiz olmasıdır. Bağıvar bölgesindeki alanın tapusunu ivedi bir şekilde belediyeye devretmelerini ve bir an önce projemizi yapmak istiyoruz" dedi. Saçaklı, aile mezarlıkları taleplerinin da artık karşılanamadığını söyledi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem