Elçin Sangu'dan Açık Radyo tepkisi: Otoriterliğin karakteristik özelliği

Elçin Sangu'dan Açık Radyo tepkisi: Otoriterliğin karakteristik özelliği
Oyuncu Elçin Sangu Açık Radyo'nun kapatılmasına tepki göstererek, "Bu tür yasaklar, otoriterliğin karakteristik bir özelliği olarak kabul edilir" dedi.

Kısa Dalga - Karasal yayını, RTÜK tarafından iptal edilen Açık Radyo, bugün saat 13.00 itibarıyla yayınını durdurdu.

Oyuncu Elçi Sangu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Açık Radyo nasıl kapanır anlamak mümkün değil. Yararlı yayınları sevmiyoruz orayı anladık. Kuzey Kore bizi kıskanacak gibi" dedi.

Sangu, "Genel olarak hoşlanmadığını yasaklama, toplumun belirli gruplarını veya görüşlerini dışlama eğilimlerini ifade eder. Kapatma, sadece bir radyo istasyonunu değil, aynı zamanda toplumun çeşitli kesimlerinin ifade özgürlüğünü ve katılımını da kısıtlar. Bu tür yasaklar, otoriterliğin karakteristik bir özelliği olarak kabul edilir ve demokratik değerlere ters düşer" ifadelerini kullandı.

"Bireylerin kendilerini ifade etme hakkını tehdit ediyor"

Sangu, şöyle devam etti:

"Yani Türkiye'de Açık Radyo'nun kapatılması, ifade özgürlüğü, demokratik katılım ve yerel seslerin temsil açısından kritik öneme sahiptir. Bu tür kapatma girişimleri toplumun çok sesliliğini zayıflatmakta ve bireylerin kendilerini ifade etme hakkını tehdit etmektedir. Özgür ve bağımsız medya, demokratik bir toplumun temel taşlarındandır ve bu nedenle korunması gereken bir değer olarak değerlendirilmelidir." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem