Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor

Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor. Biz riski görüyor ve her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.

Kısa Dalga- AKP’nin düzenlediği Filistin'in Geleceği Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Aslında İsrail'in ırkçı politikalarının mağduru sadece Filistin halkı değildi. Afrika kökenli Yahudiler de aynı zulme maruz kaldı. BM üyesi olup da, tek devlet, adı devlet, İsrail'dir. Bu gerçeği BM Genel Kurulu'nda, 1948 yılından itibaren İsrail haritasını göstererek sormuştum. Bunun cevabını veren çıkmadı. İsrail yönetimi bırakın cevap vermeyi, yeni haritalar üretmeye devam ettiler. Gazze'yi işgalle yetinmeyeceklerini, Lübnan'a saldırarak gösterdiler. Giderek şımaran, İsrail durdurulmadığı müddetçe bu yayılmacılığın nereye ulaşacağını tahmin ediyoruz. İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor. Biz riski görüyor ve her türlü tedbiri alıyoruz”

"İnsan hakları örgütlerinin söz konusu Filistin olunca, Lübnanlı mazlumlar olunca, keskin nişancı kurşunuyla katledilen bebekler olunca, nasıl 3 maymunu oynadıklarını sizlerle birlikte şahitlik ettik. İnsanı insanlığından utandıran nice sahne gözlerimizin önünde yaşandı. canlı yayında gazeteciler kurşunlandı. Hastaneler, okullar, kiliseler vuruldu. 360 kilometrekarelik alana sıkıştırdıkları 2 milyon insana her türlü zulmü reva gördüler" dedi.

Erdoğan, daha önce Meclis açılış töreninde yaptığı konuşmada da "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir” demişti. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem