Eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saracoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Kısa Dalga - İstanbul'da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saracoğlu için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine kızı Aslı Saracoğlu Uzunoğlu, kardeşi Şerife Saracoğlu, eski BJK Başkanı Hasan Arat, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Akif Aras, ekonomi yazarı Mahfi Eğilmez ile birçok iş insanı ve ailenin yakınları katıldı. Taziyeleri eşi Nurdan Saracaoğlu ile kızı Aslı Saracoğlu kabul etti. Cenazeye Merkez Bankası Başkanı Fatih Kahraman ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da çelenk gönderdi.
Rüşdü Saracoğlu'nun cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Rüşdü Saracoğlu kimdir?
Rüşdü Saracoğlu, 1948 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, ODTÜ Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nü bitirdi. 1980 yılında Minnesota Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden doktora derecesi aldı. Minnesota ve Boston College'de Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.
IMF'de ekonomist olarak görev aldı, Merkez Bankası Başkanlığı, Makro Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanlığı, 20. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Nurdan Saracoğlu ile evli olan Rüşdü Saracoğlu, Aslı Saracoğlu'nun babasıdır.
Eski başbakanlardan Mehmet Şükrü Saracoğlu'nun torunu, eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Aydın Saracoğlu'nun oğludur.
Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı olarak görev yaptı, 31 Aralık 2007 tarihinde emekli oldu. Koç Holding'den sonra Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı, 2013 yılında iş hayatını bıraktı.
Eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saracoğlu hayatını kaybetti
Kaynak:DHA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.