Fernas işçileri müzakere için Soma’ya dönüyor

Fernas işçileri müzakere için Soma’ya dönüyor
Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve 52 gündür direnişlerini sürdüren işçiler, işverenle masaya oturmak için Soma’ya dönüyor.


Kısa Dalga - AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Manisa Soma'daki Fernas Madencilik'te sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan ve 52 gündür direnen madenciler, "müzakere yolunun açıldığını" duyurarak Ankara'da başlattıkları açık grevine ara verdi.

ANKA'nın aktardığına göre, işçiler eylemin devam ettiği Kurtuluş Parkı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya CHP ve DEM Partili milletvekilleri de katıldı.

Görüşme yarın

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, "Yarın 5 kişilik bir heyetimiz patron vekilleriyle görüşecekler. Eylemimizdeki iki etabımızı yarınki sonuca göre açıklayacağız. Türkiye'deki bütün işçi sınıfına, siyasi partilere, kamuyouna madencilerin yanında oldukları için teşekkür ederiz. Bu başarı Türkiye'nin başarısıdır" dedi.

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz heyetimize güveniyoruz, sendika olarak tarzımızda bu tarz görüşmelerde başkan, yönetici olarak tarzımız değil, doğrudan işçi arkadaşların kendi kendilerini temsil etmesi ve yönetmesi bu kudrete sahip olduklarına da inanıyoruz. Bir patronun, holdingin bir grup işçi karşısında, uzlaşma zeminine oturtulması. Bu mücadelede şunu göstermiştir. Yasayı insanlar yapıyor, yasayı kapitalistler, holdingler yapıyor. Yasa hak veriyor denen şeylerin tamamı yalandır. Bunu kabul etmiyoruz. Biz bir mücadelede insana doğaya mal olarak görüşülen şeyi aşmayı temel düstur olarak görüyoruz." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem