Halk Saraçhane'de toplanmaya başladı

Halk Saraçhane'de toplanmaya başladı
İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Saraçhane'deki İBB binası önünde toplanılmaya başlanıldı.

Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından halk, Saraçhane'deki İBB binası önünde toplanmaya başladı.

CHP lideri Özgür Özel, bugün CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı ön seçimde oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, oy kullanan herkesi sonrasında Saraçhane'ye davet etmişti.

CHP çağırmıştı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklandığına dair haberlerin ardından yaptığı açıklamada halkı Saraçhane'ye davet ederek; "Oyunu kullanan herkesi Saraçhane’ye davet ediyoruz. Saat 17.00’de sandıklar açılacak. Tek adaylı bir seçim, sembolik seçim gibi tartışma yürütülüyor. Çok titizlikle sandıklar açılacak, sayım döküm yapılacak, ilçe seçim kuruluna gönderilecek. CHP’nin yol haritası, sandık kurulmuştur. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı bugün seçilmiştir, derhal serbest bırakılmalıdır. Serbest kalması için demokratik ve barışçıl mücadele yöntemlerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem