Hasta tutuklu Abdulkadir Kuday hayatını kaybetti

Hasta tutuklu Abdulkadir Kuday hayatını kaybetti
ALS hastası tutuklu Abdulkadir Kuday, tutulduğu Metris R Tipi Kapalı Cezaevi'nde hayatını kaybetti.

Kısa Dalga - Metris R Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve sağlık sorunlar yaşayan Abdulkadir Kuday, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Kuday'ın kardeşi Salih Kuday, ağabeyinin bu sabah saatlerinde cezaevinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Tahliye talepleri reddedildi

2014 yılında tutuklanan Kuday’a ilk olarak bel fıtığı teşhisi konuldu. Ağrılarının artması sonucu yeniden hastaneye sevk edilen Kuday’ın ALS hastalığı teşhisi konulan Kuday, felç oldu ve yürüyemez hale geldi. Hastane tarafından “cezaevinde yaşamını idame ettiremez” raporu verilen Kuday, rehabilitasyon cezaevi olan Metris 2 No’lu R Tipi Cezaevine sevk edildi. Avukatlarının yaptığı tahliye başvuruları reddedildi.

20 Ağustos’ta Kuday, durumunun ağırlaşması üzerine Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne kaldırıldı. Tahliye talebinin kabul edilmemesi üzerine tedaviyi reddeden Kuday, yeniden cezaevine götürüldü.

DEM Parti'den tepki

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan DEM Parti, “Adalet Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkilileri uyarmamıza rağmen Kuday’ın infaz ertelemesi yapılmadı, insan onuruna uygun koşullarda tedavisi sağlanmadı. Kuday’ın yaşamını yitirmesi devlet eliyle gerçekleşen bir cinayettir. Tüm hasta tutsaklar derhal serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem