HDK soruşturması: Tutuklanan 8 kişi ilk duruşmada tahliye edildi

HDK soruşturması: Tutuklanan 8 kişi ilk duruşmada tahliye edildi
HDK operasyonlarında 21 Şubat'ta tutuklanan EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros'un da aralarında olduğu 8 kişi ilk duruşmada tahliye edildi.

Kısa Dalga - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Halkların Demokratik Kongresi'ne (HDK) yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 18 Şubat’ta gözaltına alınarak tutuklanan ve aralarında Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’un da olduğu 8 kişinin ilk duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki İstanbul 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Ortada yargının manipüle edildiği bir durum var’

Evrensel gazetesinin haberine göre; savunmasını yapan Barbaros, şunları söyledi:

“Ben 10 yıldır aynı mahallede, 8 senedir aynı evde oturuyorum. 8 yaşında bir kızım var, 7 senedir Emek Partisi İl Başkanıyım, eşim Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Genel Başkanı. Ortada yargının manipüle edildiği bir durum var. Ben her perşembe görüşe gelen kızıma bu durumu anlatmak zorunda kaldım. Şiddete karşı koruduğumuz çocuğumuz postallarla, askerlerle karşılaştı. Özel harekat polisleri tarafından bizi tehdit eden, ‘Neden bu kadar şaşırdınız’, ‘Hiç mi eviniz basılmadı’ gibi cümlelerle karşılaştık. Bunların hiçbiri normalleşmemeli. Ben ortada bulunan hiçbir şey yokken 3,5 aydır silahlı terör örgütü suçlamasıyla cezaevinde tutuluyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Tahliye kararı verildi

Mütalaasını veren savcı, Sema Barbaros'un tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Sema Barbaros, Ece Yıldız Karabacak, Yakup Kadri Karabacak, Aynur Cengiz, Ayşe Bengi Çelik, Erkin Barın Göylüler, Şengül Erdoğan ve Melek Kızılocak için tahliye kararı verdi.

Kaynak:Alıntı: Evrensel

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.