Hizbullah'a yakın platformdan çocuklara 'eğitim'

Hizbullah'a yakın platformdan çocuklara 'eğitim'
Hizbullah’a ve Hüda Par’a yakınlığıyla bilinen Kur’an Nesli Platformu'nun camilerde çocuklara 'namaz eğitimi' verdiği ortaya çıktı.

Kısa Dalga - Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl ve Adana’da Hizbullah’a ve Hüda Par’a yakın Kur’an Nesli Platformu'nun sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgilere göre namaz eğitimlerini tamamlayan çocuklar tekbirler getirerek sokaklarda dolaştı. Çocukların ellerine şeriat bayrakları verildi.

Gazete Pencere'nın haberine göre; platformdan yapılan açıklamada, “Namaz eğitimlerini tamamlayan yüzlerce çocuk Hayat Namazla Güzeldir temasıyla düzenlenen final etkinliğinde bir araya geldi” ifadeleri kullanıldı.

Kur’an Nesli Platformu daha önce de aynı etkinliklerle adını duyurmuş ve muhalefetin tepkisini toplamıştı.

tugva.png

Okkan cinayetinin azmettiricisi çocuklara 'eğitim' verdi

Platform bünyesinde çocuklara yönelik yapılan panellere Hizbullah üyeliğinden ceza almış ve Hizbullah Cemaati’nin Molla diyerek tabir ettiği isimler de katılıyor. Hizbullah’a yakın isimlerin yanı sıra son dönemlerde AKP-Hüda Par yakınlaşmasının bir sonucu olarak Erdoğan'ın ailesinin yöneticileri arasında olduğu TÜGVA’nın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu şubeleri de bu platformun etkinliklerine destek vermekten geri durmuyor. Hizbullah'a yakın gruplarla ortak paneller düzenlenmeye devam ediyor.

Bu paneller ve medreselerde eğitim veren bu isimlerin arasında adı Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ve 5 polis memurunun öldürülmesi eylemine karışan ve mahkeme tarafından bizzat suikastın emrini verdiği iddia edilen Mehmet Beşir Varol da bulunuyor.

Varol, aynı zaman Hizbullah’a yakın "dini büyüklerin" yer aldığı İTTİHADUL ULEMA’nın da üyesi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem