İddia: Öcalan'ın "silah bırakın" çağrısı 2-3 gün içinde gelecek

İddia: Öcalan'ın "silah bırakın" çağrısı 2-3 gün içinde gelecek
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'ye yönelik 2-3 gün içerisinde "silah bırakın" çağrısı yapacağı, buna karşılık devlet açısından herhangi bir pazarlık söz konusu olmadığı iddia edildi.

Kısa Dalga - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın üçüncü İmralı görüşmesi için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıldığını duyurmasının ardından Öcalan'ın çağrısına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Habertürk TV’de yer alan habere göre, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısının hazır olduğu ve 2-3 gün içerisinde PKK’ya "silah bırakın" çağrısı yapacağı kaydedildi.

Haberde, Öcalan'ın çağrısının net anlaşılması, geniş kitlelere ulaşması için görüntülü çağrı düşünüldüğü ancak çağrının yazılı olacağı da aktarıldı.

“Devlet bir şey vermeyecek”

İmralı'ya ziyaretten sonra DEM Parti heyetinin Öcalan'ın çağrısının ilan edileceği belirtilirken, "Bu açıklama tarihi bir çıkış olacak” denildi.

Devlet açısından herhangi bir pazarlığın da söz konusu olmadığı, yani devletin bu çağrı karşısında örgüte herhangi bir şey vermeyeceği, örgütün izleyeceği tavrın da devlet tarafından yakından takip edileceği de haberde yer alan iddialar arasında oldu.

Kaynak:Alıntı: Habertürk TV

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.