İmamoğlu: Kadınlara ve çocuklara dokunamayacak hiç kimse

İmamoğlu: Kadınlara ve çocuklara dokunamayacak hiç kimse
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü, Beşiktaş Meydanı’nda İstanbullularla birlikte kutladı.

Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkomutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türk ordusu tarafından 6 Ekim 1923’te geri alınan İstanbul’un kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutladı. Çok sayıda İstanbullu'nun katıldığı etkinliğe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. İmamoğlu’na CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Parti Meclisi üyeleri Berker Esen ve Cem Aydın, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun da eşlik etti.

İstanbul'un kurtuluşuna ilişkin konuşan İmamoğlu, ANKA'nınm aktardığına göre özetle şunları dedi:

"Hiç kimseye, hiçbir fikre, hiçbir inanca körü körüne itaat etmeyen insanlarsınız"

"Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda tam bağımsız olabilmesinin güvencesi, çok asil bir söz, ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür vatandaşlardır.’ Yani kimler biliyor musunuz? Sizlersiniz. Özellikle sevgili çocuklar, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler, İstanbullular kendinize güvenin. Gücünüzü bilin. Kararlarınızı hiçbir baskı altında kalmadan kendi özgür iradenizle alın. Bakınız fikri hür vicdanı hür nesiller yaratıcı insanlardır. Ülkesini, milletini değiştiren insanlardır.

Sizler hiç kimseye, hiçbir fikre, hiçbir inanca körü körüne itaat etmeyen insanlarsınız. Hep aklınızla, hep vicdanınızla hareket edin. Adalet duygunuzla hareket edin. Cumhuriyetten ve demokrasiden, laiklikten ve özellikle hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeyin. Asla vazgeçmeyin.

“Kendilerine milletin üzerinde görenler var”

Ülkemiz bağımsız ve güçlü olsun diye milletimiz özgür ve mutlu yaşasın diye çok büyük bedeller ödendi. Bugün de bedeller, dönem dönem milletimize ödetilmek isteniyor.

Bugün de kendilerine milletin üzerinde görenler var. Milletin iradesini beğenmedikleri ve yok saymak istedikleri için kuralları, kurumları hiçe sayanlar var. Şair ne güzel söylemiş öyle değil mi? ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.’ Sizler müsaade etmeyin. Etmeyeceksiniz. Sizler bizim milletimizin evlatları bu davranışta bulunanlara da onlara da doğru yolu siz göstereceksiniz. Sizler göstereceksiniz. Nasıl? Aklınızla, vicdanınızla, ahlakınızla, vatanseverliğinizle doğru yolu göstereceksiniz.

Sonucunu beğenmedikleri için milletin iradesini yok sayamayacaklarını eninde sonunda anlayacaklar. Hoşgörünüzle, güler yüzünüzle, doğru yolu göstereceksiniz."

“çArşı, isyan ediyor haklı”

Konuşmasının sonunda etkinlikte kadın cinayetlerine karşı tepki içeren Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın pankartına dikkat çeken İmamoğlu, “Bugün İstanbul'umuzun kurtuluşunun 101’inci yıldönümü. Sevgili İstanbullular, kurtuluş günü kutlu olsun. Daima özgür ol İstanbul, daima mutlu ol İstanbul. İstanbullular mutlu ve huzurlu olacak. Evet çArşı, isyan ediyor haklı. Kadınlara ve çocuklara dokunamayacak hiç kimse. İstanbulluların huzurunu hiç kimse bozamayacak. Hep birlikte İstanbul'un muhafızı olmaya hazır mıyız? Demokrasinin muhafız olmaya hazır mıyız? Kadına şiddete karşı bir olmaya hazır mıyız? İstanbul muhafızları. Hepinizi çok seviyorum. Kurtuluş gününüz kutlu olsun. Sağ olun, var olun” dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem