İstanbul Üniversitesi, Perinçek ve Külünk için ders iptal etti

İstanbul Üniversitesi, Perinçek ve Külünk için ders iptal etti
İstanbul Üniversitesi, Doğu Perinçek ve eski AKP Milletvekili Metin Külünk'ün konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik nedeniyle bazı dersleri iptal etti.

Kısa Dalga - İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ), Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun düzenlediği "Hedef Türkiye: Üç İsrail Planı" isimli etkinlik nedeniyle bazı dersler iptal edildi.

Rektörlüğün kararıyla, etkinlik için ayrılan konferans salonunda öğrenciler ders yapamadı.

Amfi boşaltıldı, ders dışarıda yapıldı

Evrensel’in aktardığına göre, etkinlik saatlerinde başka boş bir amfi bulunamaması nedeniyle, ilgili öğretim görevlisi dersi dışarıda gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Etkinlikte, eski AKP Milletvekili Metin Külünk ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ağırlandı.

1729831467912-274709-1-1.jpg

‘Üniversiteler arka bahçeniz değildir’

İÜ Emek Gençliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada üniversite yönetiminin tutumunu eleştirdi. Açıklamada, "Kendi kulüplerine boş amfi vermekten çekinen yönetim, bu etkinlik için 120 kontenjanlı bir sınıfı mağdur etti. Kendi ajandalarına uymayan etkinliklere karşı bürokrasiyi işleten yönetim, işbirliği içinde olduğu oluşumlara kapılarını sonuna kadar açıyor" denildi.

Öğrenci grubu ayrıca, üniversitelerin öğrenci söz hakkıyla yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Üniversiteler arka bahçeniz değildir" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem