İstanbullular Şişli Plak Festivali’nde buluştu

İstanbullular Şişli Plak Festivali’nde buluştu
Şişli Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şişli Plak Festivali’nin 4’üncüsü Feriköy Organik Pazarı otoparkında 14-15 Eylül tarihlerinde müzikseverlerle buluştu.

Kısa Dalga - Şişli Plak Festivali’nin ilk gününde Gaye Su Akyol ile Miskinler konser verdi. Dün akşam ise Sena Şener ve Karsu’nun muhteşem konserleriyle sona eren festivalde müzikseverler, unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile birlikte festival alanını ziyaret etti. İki başkan, stantları gezerek plakçılar ve plakseverlerle bir araya geldi. Şahan, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’na festivale özel üretilen plak hediye etti.

Plak Festivaline ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahan, “Dördüncüsü gerçekleşen Plak Festivali’ni, bu sene farklı olarak iki belediye ortak düzenliyoruz. ‘İki Yaka Plakla Buluşuyor’ mottosuyla çıktık. Çok kapsamlı, çok içerikli, iki belediyenin beraber gerçekleştirdiği dolu dolu bir projeye çevirdik. Burada, İstanbul’un birçok yerinden gelmiş 28 plakçı var. Çok iyi içeriklerimiz var; sahnelerimiz, söyleşilerimiz, mezatlarımız, imza günlerimiz var. Aynı içerikler, Kadıköy’de de devam edecek. Bu ortalıkları ve kültür-sanatın birleştirici gücüyle konuştuğumuz projelerin sayısını arttıracağız” diye konuştu.

isli-belediye-baskani-resul-emrah-sahan-ve-karsu.jpg

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ise “İstanbul’un iki yakasını, plakla buluşturmanın heyecanını, sevincini yaşıyoruz. Bu hafta burada, haftaya Kadıköy’deyiz. Dolu dolu, gayet güzel bir organizasyon. Şişlili ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız, hem kültür-sanatla buluşuyor hem de istedikleri plaklara ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı.

sisli-plak-festivali-6.jpg

Tolga Akyıldız’ın anısına özel program

Şişli Plak Festivali’nde, bu yıl yakın zamanda hayatını kaybeden gazeteci ve müzik yazarı Tolga Akyıldız da anıldı. Festival programında; Evrencan Gündüz, Can Güngör, Taner Öngür, Serap Yağız, Ezgi Aktan, Banu Kanıbelli ve Asena Akan gibi önemli isimler Tolga Akyıldız anısına akustik konserler verirken; ziyaretçiler, Plaktan Dj Mix ve Scratching atölyesine de katılma imkanı buldu. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem