İstismara uğrayan bebeğin teyzesi: Neden tekrar o eve geri gönderildi?

İstismara uğrayan bebeğin teyzesi: Neden tekrar o eve geri gönderildi?
Tekirdağ'da, cinsel istismara uğrayan bebeğin teyzesi Aslı Tatar, "Niye ilk geldiğinde bu kız anneye teslim edildi? Neden tekrar o eve geri gönderildi?" dedi.

Kısa Dalga - Tekirdağ'da, beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismara uğradığı belirlenen S.Y. (2) adlı bebeğin teyzesi Aslı Tatar, tutuklanan çocuklardan birinin ilk olayda serbest bırakıldığını söyledi.

Şiddet ve cinsel istismara uğrayan S.Y.'nin tedavisi, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde devam ediyor. Bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğü ve durumunun stabil olduğu belirtildi.

DHA'nın haberine göre, S.Y.'nin teyzeleri Aslı Tatar ve Elif Akyüz, avukatları Ahmet Berksoy ile birlikte, bebeğin tedavi gördüğü hastanenin önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan Aslı Tatar, S.Y.'nin durumunu, kardeşi Elif Akyüz'ün kendisini aramasıyla öğrendiğini anlattı.

Tedavisi süren S.Y. hakkında bilgi almak istediklerinde kendilerine adli vaka olduğunun söylendiğini belirten Tatar, "Bizim aklımızda hep şey vardı; hani dövüldü belediye parkında. Tekirdağ'a gelirken Malkara Belediye Parkı'na ulaştım. Burada herhangi bir kavga olmadığını, herhangi bir olay olmadığını beyan ederek Bakiye'nin bize yalan söylediğini anladık" dedi.

"Bu önceki süreçte tabii ben bu çocuğun dövüldüğünü öğrendikten sonra Sanlı'yı (bebeğin üvey babası) aradım. Kız kardeşimi aradım. İkisi de telefonlarını açmadı" diyen Tatar, "Sonra Sanlı'yı arayarak, 'Bu çocuklara ne oldu? Neden sahip çıkmadınız? Annesi neden o kızın yoğun bakımda yanında değil?' dediğimde bana hakaret etti. Ben de ona; 'Malkara'ya geliyorum gelince elbette görüşeceğiz' dediğim konudan dolayı beni gidip karakola şikayet ediyor. İlk karakola gittiğimde S.Y. ve Bakiye'yle ilgili bilgi almak yerine Sanlı bizi şikayet ettiği için ifade verdim. Olayla hiçbir alakam olmamasına rağmen bu olayı örtbas edip olayların işte yönünü değiştirmekti belki o sıra bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

"Cezai ehliyeti yok diye serbest bırakılmış"

Daha sonra bebeğin istismara uğradığını öğrendiklerini aktaran Aslı Tatar, şunları söyledi:

"Oraya götürerek minik bebeklerimizi bizden kopartarak, Bakiye rahat gezsin, rahat olsun diye 2 çocukları bu eve bırakarak, bu çocuklara teslim ederek gidiyorlar. Ben şunu sormak istiyorum sadece; bu çocuk daha önceden darptan dolayı bir karakola gidiyor, şikayet ediliyor, hastaneye geliniyor. 14 yaşındaki bir çocuk tekrar ifadesi alınmak üzere savcılığa çıkartılıyor ve sonradan cezai ehliyeti yok diye serbest bırakılıyor. Yani illaki bu olay buraya mı gelmeliydi? Niye o zaman ilk geldiğinde bu kız anneye teslim edildi? Neden S.Y., tekrar o eve geri gönderildi? Neden o süreçte bize veya Sosyal Hizmetler'e başvurulmadı? Neden Adli Tıp'ta rapor ilk alındığında Sosyal Hizmetler bu işe ilk etapta el koymadı? Benim sormak istediğim sadece bu. Bütün suçluların, olayda ne kadar kimin suçu varsa en üst makamlardan cezalandırılmasını diliyorum." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem