İstismara uğrayan çocuk için 'intihara teşebbüs' denildi, dosya kapatıldı

İstismara uğrayan çocuk için 'intihara teşebbüs' denildi, dosya kapatıldı
Batman’da intihara teşebbüs ettiği söylenen 8 yaşındaki kız çocuğuna ilişkin adli tıp raporunda cinsel istismar bulguları saptanmasına rağmen dosya kapatıldı.

Kısa Dalga - Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki çocuk, 7 Ocak tarihinde evinin önündeki ipte asılı bulundu. Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili cinsel istismar şüphesiyle soruşturma başlattı, ancak adli tıp raporundaki bulgulara rağmen dosya “somut delil yoktur” denilerek kapatıldı. Şu anda 8,5 yaşında olan Şeyma S., bu yaşadıklarından sonra konuşamıyor ve yürüyemiyor.

Medya Koridoru’ndan Canan Kaya'nın haberine göre, olay 7 Ocak 2024 gerçekleşti. O gün evinin önündeki ipte asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma S., ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. 9 Ocak tarihinde medyaya yansıyan olaya ilişkin sosyal medyada çocuğun cinsel istismara uğradığı ve gözaltılar olduğu öne sürüldü. Bu iddiaların ardından Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı iddialarını yalanlayarak soruşturma başlatıldığını ve titizlikle devam ettiğini açıkladı. O tarihten sonra da ne ulusal ne de yerel basında tek bir haber yer almadı.

Gazeteyi basıp tehdit ettiler

Olayı ilk duyuran gazeteci olan, Batman’ın yerel gazetesi Sonsöz’de çalışan Hatice Türkan’la telefon görüşmesi yapan Canan Kaya, Türkan’ın haberi yayımladıktan kısa bir süre sonra Şeyma S.’nin ailesinin iki araçla gazeteyi bastığını ve haberin yayından kaldırılması için baskı yaptığını aktardı.

Buna göre Türkan, haberi kaldırmayacağını söyleyince de "Seni Batman’da barındırmayız" diyerek gazeteciyi tehdit eden aile yalnızca 1,5 gün sonra da habere erişim engeli getirtti.

Gazeteci Türkan, ailenin kendisine çocuğun ipte asılı olmadığını, oyun oynarken asma dalına dolandığını ve o dalın boynunu kestiğini söylediklerini belirtti. Şeyma S’nin hastaneye kaldırıldığı gün tutulan hasta kayıt formunda; çocuğun kalbi durmuş bir şekilde geldiği, kalp masajı yapıldığı, boyun çevresinde 1 santim eninde ası izi olduğu ve entübe edildiği belirtiliyor.

12 Mart tarihine kadar hastanede tedavi gören Şeyma S.’nin bu olaydan sonra engelli kaldığını yazan Canan Kaya “Ne konuşabiliyor, ne de vücudunu hareket ettirebiliyor. O günlerde görüştüğüm doktorlar ise cinsel istismara ilişkin güçlü bulgular olduğunu söylediler. Hastane ve adliye kaynakları ‘intihar’ diyorlardı ama hâlâ çok fazla soru işareti vardı” diye yazdı.

33.png

Adli tıp raporunda cinsel istismar saptandı

Temmuz ayından bu yana olayın peşini bırakmadığını, dosyada gizlilik olduğu, aile de siyasi bağlantılarına güvenerek pek çok kuruma korku yaydığı için belgelere ulaşmasının kolay olmadığını yazan Canan Kaya “İki buçuk ay sonra Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ilk adli tıp raporu elime geçtiğinde ise cinsel istismar şüphesinin tıbben kanıtlanmış olduğunu gördüm. Rapora göre, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın kıyafetleri de incelendi. Hem kıyafetlerde hem de Şeyma S’nin genital bölgesinde sperm saptandı” ifadelerini kullandı.

Ancak bu bulgulara rağmen dosya “somut delil yoktur” denilerek kapatıldı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem