Ramazan’da lokantaların kapalı olmasını isteyenlerin oranında büyük değişim
Yayınlanma:
KONDA’nın araştırması, halkın dine dayalı yaklaşımında önemli değişimi ortaya koydu. Ramazanda lokantaların kapanmasını isteyenlerin oranı hızla geriliyor.

KONDA’nın 2007 ve 2024 yıllarını karşılaştıran araştırması, halkın dine dayalı kamusal kurallara yaklaşımında ciddi bir değişimi ortaya koydu.

KONDA'nın X hesabından paylaşılan bilgilere göre Ekim 2024'te 6 bin 137 kişiyle "Ramazan ayında lokantalar-yemek yenen yerler gündüz açık kalmalı mı yoksa iftara kadar kapanmalı mı" diye soruldu.

2007 yılında “Ramazanda lokantalar tamamen kapalı olmalı” diyenlerin oranı yüzde 14'ken, bu oran 2024’te yüzde 4’e geriledi.
"Lokantalar iftara kadar kapalı olmalı” görüşünü savunanların oranı da aynı dönemde yüzde 38’den yüzde 24’e düştü.

“Ramazanda lokantalar açık olmalı” diyenlerin oranı 2007’de yüzde 48'ken, 2024’te yüzde 62’ye yükseldi.