Komisyon çalışmaları sürüyor: TBMM Başkanı Kurtulmuş, 3 partiden üye bildirmelerini istedi
Kısa Dalga - PKK’nın sembolik silah bırakma töreninin ardından süreçte gözlerin çevrildiği Meclis’te Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu kuruldu ve ilk iki toplantısını yaptı.
İYİ Parti komisyona üye vermedi.
Partiler birer üye bildirecek
TBMM'den yapılan açıklamada, "İYİ Parti Grubu'nun TBMM Başkanlığına komisyon çalışmalarına katılmama yönündeki kararını bildirdiğinden, bu gruba düşen 3 üyelik boş bulunmaktadır. Bu doğrultuda siyasi parti gruplarının komisyona verecekleri üyeliklerin sayısı yeniden hesaplanmış olup, AK Parti, CHP ve DEM Parti'ye düşen ilave 1 üyelik için görevlendirecekleri milletvekilinin ismini 11 Ağustos 2025 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar TBMM Başkanlığına bildirmeleri istenmiştir" denildi.
Komisyonda AKP'nin üye sayısı 22, CHP'nin 11, DEM Parti'nin ise 5'e yükselecek. Komisyonun toplam üye sayısı ise 51 olacak.
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Öcalan serbest bırakılacak mı?' sorusuna yanıt
Bahçeli: 'Süreçle ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyorum'
Kaynak:DHA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
