Mansur Yavaş: Pis okullarla karşılaşırlarsa veliler müdüre sorsun

Mansur Yavaş: Pis okullarla karşılaşırlarsa veliler müdüre sorsun
Ankara'da 113 okulun Büyükşehir Belediyesi'nce temizlenmesi engellendi. ABB Başkanı Mansur Yavaş konu ile ilgili açıklama yaptı,

Kısa Dalga- ABB Başkanı Mansur Yavaş, başta temizlik yardımı isteyen 113 okulun taleplerinden vazgeçtiğini açıkladı. Yavaş, bir okulda temizliğin yarım kaldığını söyledi. Yavaş, "Bize yaptırmadıklarına göre şu an temizlik yapıyor olmalılar, Velilere, ‘Yarın okula gittiklerinde pis bir okulla karşılaşırlarsa okul müdürüne sorsunlar, belediyeden bir şey istemeyin’ denmiş ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, okullardaki temizlik tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yavaş, 2019 yılından bu yana okullardan gelen tüm talepleri yerine getirdiklerini vurgulayarak, son günlerde gündeme gelen okul temizliği konusundaki süreci anlattı.

"Okullardan gelen talepleri hemen yerine getiriyoruz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, okullardan gelen talepleri hızlıca karşıladıklarını belirterek şunları söyledi:
"2019 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ve okullardan gelen talepleri derhal yerine getiriyoruz. Ancak bazen talepler yoğunlaştığında, il milli eğitim üzerinden taleplerin iletilmesini istiyoruz ama böyle bir talep gelmiyor. Buna rağmen biz okul müdürleri ve velilerden gelen talepleri dikkate alarak okullara destek olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar toplam 154 milyon TL'lik destek sağladık." dedi.

"Temizlik sorunu televizyonlarda gözükünce hemen devreye girdik"

Son dönemde basında yer alan okul temizliği sorunlarına da değinen Yavaş, okulların açılmadan önce temizlik personelinin temin edilmesi gerektiğini ifade etti:
Yavaş, "Okulların açılacağı tarih belli olmasına rağmen, temizlik personelinin önceden temin edilmesi gerekiyordu. Bu yapılmayınca ve okullardaki temizlik sorunları televizyonlarda gösterilince biz devreye girdik. İsteyen okullara hijyen malzemesi sağlayacağımızı ve temizlik yapabileceğimizi duyurduk." ifadelerini kullandı.

"925 okuldan hijyen talebi geldi"

Yavaş, belediye olarak hijyen malzemesi sağladıkları okullara ilişkin verileri paylaştı:
"925 okuldan hijyen malzemesi talebi geldi ve bugüne kadar 202 okulun ihtiyacını karşıladık. Hafta sonuna kadar geri kalan okullara da malzeme dağıtacağız. Ancak 723 okul temizlik konusunda kendi çözümünü bulabileceğini''belirtti.

"48 okulda temizlik yapıldı"

Belediye tarafından yapılan temizlik çalışmalarına da değinen Yavaş, 48 okulun temizliğini tamamladıklarını ve 30 bin çocuğun temiz okullarda eğitim alacağını belirtti:
"Bugüne kadar 48 okulda temizlik yaptık, 22 tanesini cumartesi günü bitirdik, bugün de 26 okul temizlenecek. Böylece toplamda 30 bin çocuk temiz okullarda eğitimlerine başlayacak."

"Milli Eğitim Bakanlığı temizliği kendi yapabiliyorsa hemen yapsın"

Yavaş, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaşanan koordinasyon eksikliğine dikkat çekerek şu mesajı verdi:
"Buradaki engellemeler gerçekten hayret verici. Milli Eğitim Bakanlığı bu okulları temizleyebiliyorsa, bir an evvel temizlesin ki biz de işimize dönelim. Biz de kamu kuruluşuyuz, elbette birbirimizden destek alacağız."

"Pis okullarla karşılaşırlarsa veliler müdüre sorsun"

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bir mesajı aktaran Yavaş, temizlik konusunda yaşanan tartışmalara yönelik şunları söyledi:
"Velilere, ‘Yarın okula gittiklerinde pis bir okulla karşılaşırlarsa okul müdürüne sorsunlar, belediyeden bir şey istemeyin’ denmiş. Biz zehirli gıda vermiyoruz, temizlik malzemesi veriyoruz ve okulları temizlemeye talibiz. Bu olayın ülke gündemine taşınmasını gerçekten garipsiyoruz."

"Amacımız çocukların temiz ortamlarda eğitim alması"

Mansur Yavaş, belediyenin tek amacının çocukların temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alması olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı.
"Tüm kurumlarla iş birliğine her zaman hazırız. Yeter ki oradaki çocuklar eğitimlerine hijyenik koşullarda devam edebilsin."(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem