Marmaray'da bir babaya çoçuklarının yanında yumruk atan Ekrem Dur'a dava
Kısa Dalga- İstanbul Maltepe'de Marmaray'da yaşanan yer tartışması sırasında iki çocuğunun yanında Deniz Eroğlu’nu darbeden Ekrem Dur tutuklanmış, avukatının itirazı sonucu 4 haziran günü tahliye edilmişti. Ekrem Dur hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Ekrem Dur hakkında "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
Kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde 'yaralama'
İddianamede, 30 Mayıs 2025 günü saat 16.30 sıralarında müşteki Deniz Eroğlu iki çocuğuyla Marmaray trenine bindiği, aynı vagonda şüpheli Ekrem Dur ve hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen İbrahim A.’nın da yolcu olarak bulunduğu yer aldı. Müştekinin trene bindiği sırada kapı önünde ayakta duran Zehra A. ile müşteki arasında sözlü tartışmanın başladığı, Zehra A.’nın, müşteki ile yaşadığı tartışma sebebiyle ağlaması üzerine şüpheli Ekrem Dur’un, müştekiye hitaben, "Bayan şahsa bağırdın, ağlıyor, herkesin içerisinde bu şekilde bağırman doğru olmadı usulünce uyarabilirdin" dediği belirtildi.
İbrahim A.’nın da sözlü tartışmaya dahil olduğunun belirtildiği iddianamede, şüpheli Ekrem Dur’un, müşteki Deniz Eroğlu’nu kavga etmek için dışarıya çağırdığı ancak müştekinin yanında çocukları olması sebebi ile trenden inmediği, şüpheli Dur’un, müştekiyi tren dışına çekiştirdiği ve yüzüne doğru eliyle yumruk atıp trenden indiği yer aldı. Müşteki Deniz Eroğlu’nun, şüpheli Ekrem Dur’dan şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.
Sanık Ekrem Dur’un da ifadesine yer verilen iddianamede, şüphelinin, müştekinin trene biniş kapısında duran tanık Zehra A.’ya bağırması üzerine kendisinin müşteki ile tartışmaya başladığını, müştekinin hakaret ettiğini, kendisinin de o anki gerginlik ile müştekiye yumruk attığını söylediği belirtildi. İddianamede ayrıca, müşteki hakkında alınan 4 Mayıs 2025 tarihli Adli Tıp Kurumu raporunda, basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek, vücudunda kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde yaralandığı belirtildi.
4,5 yıla kadar hapis cezası istendi
Ekrem Dur hakkında 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama' suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İddianamenin, gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmesinin ardından şüpheli Ekrem Dur’un yargılanmasına başlanacak.
Kaynak:DHA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.