Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi çağrısı: 'Sizin sorumluluğunuzda'

Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi çağrısı: 'Sizin sorumluluğunuzda'
CHP lideri Özel, artan kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi çağrısında bulundu: 'İki elimizi birden kaldırmaya hazırız'

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son dönemde artışa geçen kadın cinayetleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine konuşan Özel, Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe konulması için çağrıda bulundu.

‘İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlar şimdi buna ne diyecek?’

CHP lideri Özel şunları söyledi:

"Bir yanda öldürülen bir yanda tacize uğrayan kadınlar. Seçime giderken İstanbul Sözleşmesi'nden birtakım grupların oyunu almak için çıkıp kadın örgütlerinin dünyaya kadar itirazına, hatta AK Parti'deki bazı kadınların bile itirazına ve bizim bütün uyarılarımızı dinlemeden anayasaya aykırı, hukuksuz bir şekilde, bir kişinin imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlar şimdi buna ne diyecek?

Sayın Erdoğan, biz hep beraber İstanbul Sözleşmesi'ne oy verdik, bir tanesi de benim. ‘'AK Parti döneminde bir tane iyi iş var, nedir?' deseydiniz, İstanbul Sözleşmesi'nin İstanbul adıyla bağıtlanıp Meclisimizden oy birliğiyle geçmesi derdim. Bir nazar boncuğu vardı onu da bir seçim uğruna mahvettiniz. Ama görülen o ki hatada ısrar ediyor, daha doğrusu bunu hata kabul etmiyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatan bir sözleşme, kadınları koruyan bir sözleşme.

‘Sözleşmenin yeniden Meclis'ten oy birliğiyle geçeceği bir zemini yaratmak sizin sorumluluğunuzda’

O yüzden milletimize İstanbul Sözleşmesi'nden tek başına ve hukuksuzca çıkan Erdoğan'ı şikayet ediyorum ve kendisine şu çağrıda bulunuyorum: O sözleşmenin yeniden Meclis'ten oy birliğiyle geçeceği bir zemini yaratmak sizin sorumluluğunuzda. Biz iki elimizi birden kaldırmaya hazırız." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem