Saadet Partisi kurucusu Recai Kutan hayatını kaybetti

Saadet Partisi kurucusu Recai Kutan hayatını kaybetti
Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti.

Kısa Dalga - Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan 94 yaşında hayatını kaybetti.

Bülent Kaya duyurdu

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Milli Görüş Hareketinin öncülerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, siyasetin nezaket abidesi, devlet adamı Sayın Recai Kutan ağabeyimiz Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.

Başımız sağ olsun. Allah Rahmet Eylesin. Mekanı cennet olsun."

ekran-resmi-2024-10-07-11-02-32.png

Saadet Partisi'nden açıklama

Saadet Partisi'nden, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur." açıklaması yapıldı.

Recai Kutan kimdir?

Hayatını kaybeden Recai Kutan, 1930 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Malatya’da yaptı. Lise tahsilinden sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesine girdi ve buradan 1952 yılında mezun oldu.1952-1969 yılları arasında DSİ’de, sırasıyla Malatya DSİ 92. Şube Başmühendisi, Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürü ve DSİ Genel Müdür Muavini olarak çalıştı.1969’da TÜMAŞ, Türk Mühendislik Müşavirlik A.Ş.’yi Genel Müdür olarak organize etti. 1974-1980 yılları arasında MSP Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasi çalışmaların içerisinde oldu.

recai-kutan-1.jpg

1977 seçimlerinde, MSP’den Malatya Milletvekili, 1977 Koalisyon Hükümetinde İmar ve İskân Bakanı oldu. 12 Eylül 1980 askeri ihtilalinden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay hapis yattı.Askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Askeri Yargıtay’ın kararı esastan bozmasından sonra beraat etti. 1983’ten sonra kurulan Refah Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı ve 20. Dönem Refah Partisi Malatya Milletvekilliği yaptı. 1996-1997 yılları arasında 54. Erbakan Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından yeni kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. Fazilet Partisi'nin de kapatılmasıyla, 2001 yılında Saadet Partisi'nin kurucuları arasında bulundu ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi. Sürdürdüğü genel başkanlık görevini, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan olağan kongrede Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a devretti.

İyi derecede İngilizce, Arapça, Fransızca biliyordu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem