Sağlık Bakanı Memişoğlu: İlk şikayetten 13 ay sonra bebek ölümleri incelendi

Sağlık Bakanı Memişoğlu: İlk şikayetten 13 ay sonra bebek ölümleri incelendi
Sağlık Bakanı Memişoğlu, ilk şikayetten 13 ay sonra bebeklerin ölümüyle çete arasındaki illiyet bağı olup olmadığının incelenmeye başlandığını söyledi. Bakan, 16 Eylül’de bebek ölümlerinde illiyet bağı tespit edilip savcılığa iletildiğini açıkladı.

Kısa Dalga- Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AA Editör Masası'nda gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Yenidoğan çetesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Biz bu çetenin asıl amacının SGK’dan para almak olduğu düşünüldü. 28 Haziran 2024’te ilk şikayetten 13 ay sonra yani artık baskınlar yapılmış, artık tutuklamalar başladıktan sonra, savcılık bize bebek ölümleriyle şüpheliler arasında bir illiyet bağı var mı diye yazı yazıyor. Teftiş heyeti kuruldu ve ondan sonra bebek ölümlerine dair tespitlerimiz 16 Eylül’de savcılığa iletiyoruz. Hastanelerin kapatılması öneriliyor ve 18 Ekim'de hastanelerin ruhsatlarını iptal ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Memişoğlu, soruşturma boyunca dosyada gizlilik kararı olduğunu hatırlatarak savcılığın çağrısı üzerine dosya üzerinden inceleme yapabildiklerini de söyledi.

Denetim yapıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; "27 Mart'ta CİMER'e şikayet başvurusu oluşturuluyor. 28 Mart'ta bu şikayet iletiliyor. Bakanlık teftiş kurulu ve İl Sağlık müdürlüğüne bu şikayet iletiliyor. Bakılıyor ki İl Sağlık Müdürlüğü gereğini yapmak için harekete geçiyor. Denetlemeler yapılıp, talimatlar veriliyor.

Çete manipüle etti delil bulamadık

Bu çete öyle bir çete ki manipüle ediyor delil bulamıyoruz dedi arkadaşlarımız. Dolayısıyla rutin biz bu sefer 5 Mayıs 2023'te Emniyet'ten destek istiyoruz. Böyle bir şüphe var. Bebekleri fazla yatırarak, hastanelere göndererek SGK'yı suiistimal ettiklerini ilettik. Emniyet de 20 Haziran 2023'te Başsavcılığa telefon ve takip için izin alıyor.

4 Eylül 2023’te emniyet 300 kişinin dinlenmesine başladı. 25 Eylül’de olağanüstü bir denetime çıktık. Raporları Emniyete ilettik.

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem