Seçim öncesi atılan temel öylece kaldı: 'İktidar 10 yıldır Giresun halkını oyalıyor'
Kısa Dalga - Giresun'da şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla "Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı (Dal-Çık)" projesi ortaya kondu. Projenin temeli, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden kısa süre önce atıldı. Hatta törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldı.
Ancak aradan 20 ay geçmesine rağmen projede ilerleme sağlanamazken şantiyenin boşaltıldığı iddia edildi.
'Seçim malzemesi haline getirdiler'
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, projenin en başından beri "rasyonel olmadığını" belirterek “Bundan tam 20 ay önce, ne tesadüf ki yerel seçimler öncesinde iki bakan, AK Parti ve MHP milletvekilleri, AK Parti il başkanı, dönemin belediye başkanı, karayolları bürokratlarıyla birlikte, adeta şov yaparcasına bir temel atma töreni düzenlediler. O dönemde de birçok uzman, bu projenin rasyonel olmadığını, şehrimizin coğrafi koşullarıyla uyumlu bulunmadığını ve uygulanabilirliğinin oldukça düşük olduğunu belirtmişti. Fakat buna rağmen siyasiler, bunu seçim malzemesi haline getirerek projeyi tam bu alanda yaptıkları şov ile Giresun halkına duyurdular” dedi.
Ordu, Rize, Trabzon çevre yollarının tamamlandığını ama Giresun’un hala beklediğini vurgulayan Şenyürek, Giresun, Karadeniz’in üvey evladı muamelesi gördüğünü söyledi. “Mevcut iktidar 10 yıldır Giresun halkını oyalıyor” diyen Şenyürek, şu çağrıyı yaptı: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Uraloğlu'na buradan çağrımızdır. Giresun halkına bu projenin akıbetini açıklasın. Çevre yolu yapılacak mı, yapılmayacak mı? Giresun halkının bilgilendirilmesini bekliyoruz."

'Teknik nedenlerle karşıyız'
TMMOB Mimarlar Odası Giresun Şubesi Başkanı Gökhan Göksu, hiçbir yatırıma karşı olmadıklarını ancak bu projeye teknik nedenlerle karşı olduklarını söyledi.
Projenin planladığı alanın, zemin koşulları ve alan genişliği bakımından uygun olmadığını ifade eden Göksu, “Giresun gibi yoğun yağış alan bir kentte, kuru dere yataklarının ve yağmur suyu tahliyelerinin dikkate alınması gerekir. Çözüm olarak öne sürülen motopomp gibi basit yöntemler, böyle bir projede uygulanabilir değil. Biz bunu defalarca anlattık” diye konuştu.
Cengiz’in Artvin’deki siyanürlü maden başvurusuna üç günde toplantı tarihi
Melen Barajı’na dokuz yılda altı ihale yapıldı, hâlâ faaliyete geçemedi
Türkiye Uzay Ajansı’na 5,9 milyar TL'lik bütçe: Ay görevinde ilerleme yok
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.