Şişli Belediyesi’nden 'işten çıkarılan işçiler' açıklaması

Şişli Belediyesi’nden 'işten çıkarılan işçiler' açıklaması
Şişli Belediyesi, belediyede işten çıkarılan işçilerin eylem yaptığı haberlerine ilişkin açıklama yayımladı.

Kısa Dalga - Şişli Belediyesi, eylem yapan kişilerin belediye işçisi olmadığını belirtti.

Şişli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, medyada “Şişli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerden eylem” başlıklı haberler çıktığı anımsatılarak, şöyle denildi:

"Öncelikle eylem yapan bu kişilerin belediyemizin işçisi olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Şişli Sınırları İçerisinde Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması, Taşınması ve Değerlendirilmesi’ne ilişkin, ilgili mevzuat kapsamında yalnızca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yetki almış firmalar tarafınca yapılabilecek bir iş olduğundan; yetkili firmaya yine mevzuatlar gereği süreli olarak devredilmiş ve süre bitimi olan 01.10.2024 tarihinde firma ile ilişiğimiz kesilmiştir.

Mevzuatsal süreçler tamamlanana kadar ilçemizde ambalaj atıklarının toplanması işinin aksamaması adına yeni firma ile kısmi zamanlı protokol yapılmıştır. Yeni firma yetkilileri, eski firmanın çalışanları ile görüşmüş ve işçilerin işe alım süreçlerini hızlıca başlatmıştır. Ancak işçilerden bir kısmı, yeni firma ile çalışmak istemediklerini belirtmiş ve işe başlamayı reddetmiştir. İşin başlamasından 1 hafta sonra işçilerden bazıları da çalışmak istemediklerini yeni firmaya beyan etmiş ve tamamen kendi iradeleriyle işten ayrılmışlardır. Şu anda mevcut firma, bir önceki firma ile ilişiği kesilen 9 personel ile çalışmaya da devam etmektedir.

Belediyemiz bu süreçte tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışanların haklarını koruyacak ve hizmetlerin aksamasına izin vermeyecek şekilde sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem