Siyasi yasak getirilen CHP'li Aydar: ‘Görevimin başındayım’

Siyasi yasak getirilen CHP'li Aydar: ‘Görevimin başındayım’
Hakkında siyasi yasak kararı verilen CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, karara tepki gösterdi ve "Siyasette öne çıktığım zaman başıma iş geliyor" dedi.

Kısa Dalga - CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana 8. BAM Ceza Dairesi tarafından hakkında verilen siyasi yasak kararına tepki gösterdi.

Aydar, "Siyasette öne çıktığım zaman başıma iş geliyor. 5 ayda bulvarlar yaptık, yeşil alanlar yarattık. Emeklilerin aldığı 10 bin liranın üzerine 7 bin lira da biz verdik. Belediyede kiralık araçları gönderip 10 aylık araç kira bedeli karşılığı olan 30 araç satın aldım. Duruşma açılmadan istinaf karar verdiği için Yargıtay yolunu da kapatmış oldular" dedi.

1716294201603-kadiraydarrr.jpg

‘Siyaset yapan cezalandırıldı’

Kadir Aydar, hakkında getirilen siyaset yasağı ve hapis cezasıyla ilgili olarak Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu. Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Babam beraat etti. Kardeşim Caner Aydar ve ben siyaset yapıyorduk. Halen CHP ilçe başkanı olan kardeşime 25 ay, bana da 25 ay ceza verildi. Yani siyaset yapan cezalandırıldı. 24 ay ceza verilmiş olsa siyaset yasağı olmayacaktı. 20 Temmuz'da dosya Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinden istinafa geldi. 1 Eylül'e kadar adli tatil var. 16 Eylül'de oy çokluğuyla ceza verildi.

‘Sunduğumuz kanıtlar incelenmedi’

Siyasette öne çıktığım zaman başıma iş geliyor. 5 ayda bulvarlar yaptık, yeşil alanlar yarattık. Emeklilerin aldığı 10 bin liranın üzerine 7 bin lira da biz verdik. Belediyede kiralık araçları gönderip 10 aylık araç kira bedeli karşılığı olan 30 araç satın aldım. Duruşma açılmadan istinaf karar verdiği için Yargıtay yolunu da kapatmış oldular. Tanıklar dinlenmedi, sunduğumuz kanıtlar incelenmedi. İncelenmiş olsa bu CD'de yer alanlar ifadelerimizi doğruluyordu.

‘Tebligat gelmedi, görevimin başındayım’

Henüz bana görevden alındığıma ilişkin tebligat gelmedi. Görevimin başındayım. Hakkımdaki karar ancak mahkemede duruşma açılarak verilebilirdi. Benim hukuk mücadelem devam ediyor. Siyaseten seçilmiş insanların mahkeme kararıyla görevden alınmalarına, görevden el çektirilmelerini uygun bulmuyorum. Halk seçtiyse, halk götürmeli. Sanki bir şey olmamış gibi çalışmalarımı sürdürüyorum."

Bulut: 'Bu karar tamamen siyasidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, "Bu karar tamamen siyasidir" dedi. Bulut, kararla ilgili şunları anlattı:

"Birincisi, şikayette bulunan kişinin daha sonra yaptığı açıklamalarda, şikayetini kızgınlıkla yaptığını ve suçlamaların asılsız olduğunu itiraf etti. İkinci olarak, dava süreci anormal bir hızla ilerledi ve üç ay içinde sonuçlandırıldı. İstinafta ise mahkeme heyeti değiştirildi ve 15 günde karar verildi. Üçüncü önemli konu da Kadir Aydar'a verilen ceza kasıtlı olarak 25 ay oldu. Eğer 24 ay ceza verilseydi Kadir Aydar'a siyasi yasak getirilmeyecekti, fakat 25 ay ceza verildi ve bu durum, sürecin kasıtlı olduğunu gösteriyor."

1cf0cd68-9b86-4b34-b998-f991a3fbad82.jpg
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut

Ne olmuştu?

2019'daki Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar'ın, geçmişte aldığı hapis cezaları dolayısıyla adli sicil kaydı bulunması nedeniyle mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

31 Mart 2024'teki seçimlerde partisi tarafından yeniden aday gösterilen ve ikinci kez Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Aydar ile kardeşi CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, babası Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar ile amcaları Ertan ve Alper Aydar hakkında Ceyhan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit' suçundan dava açıldı.

Tutuksuz sanıklar yargılama sonunda Başkan Kadir Aydar, amcası Ertan ve kardeşi Caner Aydar'ı, 'Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit' suçundan 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Mustafa ve Alper Aydar'ın ise 'Suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmadığı' gerekçesiyle beraatine karar verildi.

Karar, Adana Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. 19 Eylül'de Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8'inci Ceza Dairesi'nde görülen davada Kadir Aydar ile kardeşi CHP İlçe Başkanı Caner Aydar'ın 2'er yıl 1'er aylık hapis cezası onandı. Mahkeme ayrıca Kadir Aydar ile kardeşi Caner Aydar hakkında mahkumiyet süresince siyasi yasak getirdi. Diğer sanık ise beraat etti. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem