Sur ve Fındıklı belediyeleri ‘kardeş belediyecilik protokolü’ imzaladı

Sur ve Fındıklı belediyeleri ‘kardeş belediyecilik protokolü’ imzaladı
Diyarbakır’ın Sur Belediyesi ile Rize’nin Fındıklı Belediyesi arasında kardeş belediyecilik protokolü imzalandı. Sur Belediyesi Eş Başkanı Önkol "Halkların kardeşliğine katkı sunmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kısa Dalga - Diyarbakır’ın Sur Belediyesi ile Rize’nin Fındıklı Belediyesi arasında kardeş belediyecilik protokolü imzalandı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “İki halkın, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde olduğu gibi emperyalizme karşı vermiş olduğu savaşta duyduğu heyecanı bugün burada duyuyoruz. Bizim kültürel kaynaşmamız, belediyecilik anlayışıyla birbirimize olan ilişkilerin geliştirilmesi ve halklar arasında diyaloğun geliştirilmesi için buradayız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) Sur Belediyesi ile Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Fındıklı Belediye arasında kardeş belediyecilik protokolü imzalandı. Sur Belediyesi binasında düzenlenen protokol imza törenine Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve her iki partinin milletvekilleri katıldı.

İmza törenin ardından heyet, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde hayal çekip, horon tepti.

Amaç yerel yönetimlerde işbirliğini artırmak

Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol, protokolün halkların kardeşliğine katkı sağlamasını temenni ettiklerini söyledi. Yine Sur Belediyesi Eş Başkanı Adnan Orhan ise şunları söyledi:

“Bugün burada, Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi olarak kardeş belediyecilik kapsamında attığımız adımları ve bu dayanışmanın önemini paylaşmak için bir araya geldik. Kardeş belediyecilik, yerel yönetimlerin sınırları aşarak güçlerini birleştirdiği, deneyim ve bilgi paylaşımını merkeze alan bir anlayıştır. Bu dayanışma, halkın refahını artırmak, yerel kalkınmayı hızlandırmak ve toplumsal birlikteliği pekiştirmek adına son derece önemlidir.

“Sur ve Fındıklı Belediyeleri olarak, farklı coğrafyalarda bulunmamıza rağmen, halklarımıza daha iyi hizmet sunmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek için kardeş belediye olarak bir araya geldik. Amacımız, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak, yerel yönetimlerde hizmet kalitesini yükseltmek, kültürel ve sosyal projelerde işbirliğini artırmak, aynı zamanda halklarımız arasındaki bağları kuvvetlendirmektir.”

Bu iş birliği toplumsal barışın ve dayanışmanın güçlendiği bir platformdur

“Bu iş birliği, yalnızca bir proje ya da yardım programı değil, toplumsal barışın ve dayanışmanın güçlendiği bir platformdur. Farklı belediyeler olarak, ortak sorunlara ortak çözümler üretmek için bir araya geliyor, yerel yönetimlerin etkisini ve verimliliğini artırmak için el birliği yapıyoruz. Sur ve Fındıklı arasındaki bu dayanışma, iki bölgenin halkları arasında kültürel zenginliklerin paylaşımını sağlarken, aynı zamanda ortak geleceğimiz için önemli adımlar atmamıza olanak tanımaktadır.”

Ortak geleceği inşa edebilmek için buradayız

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, farklılıkların birleştirici gücüne vurgu yaparak, "Horonun ve halayın kardeşliği için buradayız" dedi. Şöyle devam etti:

“Bizi düşmanlaştıran, ötekileştiren anlayışlara inat Sûr ve Fındıklı belediyesi olarak dedelerimizin o emperyalizme karşı vermiş olduğu kurumsal Kurtuluş mücadelesinin ruhu ile yeniden inşa edeceğiz. Asıl olanın alınteri ve emek olduğunu düşünerek, bunun somut örneği burada ürettiğiniz tahıl bizim orada un olur, ekmeğe dönüşür karnımız doyurur. Bizim orada ürettiğimiz çay burada sabah kahvaltımızda sizin kahvaltınıza eşlik eder, öğle sohbetinizde dost sohbetlerinizde size yoldaşlık yapar. Bunun için ötekileştirilen değil farklılıklarımıza rağmen ortak kültürü ortak bir geleceği inşa edebilmek için buradayız. Horonun ve halayın kardeşliği için buradayız.”

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem