Suruç Kaymakamlığı parka "Mem û Zîn" ismi verilmesine izin vermedi

Suruç Kaymakamlığı parka "Mem û Zîn" ismi verilmesine izin vermedi
Suruç Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu, kentteki bir parka "Mem û Zîn", bir parka da şair Sait Kendirci ismi verilmesine dair belediye kararına onay vermedi.

Kısa Dalga - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Suruç Belediyesi Meclisi, 6 Ağustos 2024'te yaptığı toplantıda ilçedeki 2 parka isim verilmesine karar verdi.

Toplantıda, parkalardan birisine Kürt aşk destanı kahramanlarından "Mem û Zîn", diğerine ise yakın zamanda yaşamını yitiren ilçenin sevilen simalarından şair Sait Kendirci isminin verilmesine karar verildi.

MA'nın aktardığına göre, oy birliğiyle alınan karar, İlçe Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu'nun onayına sunuldu. Kaymakam Balkanlıoğlu, "uygun görülmemiştir" yazısıyla "Mem û Zin" ve "Şair Sait Kendirci" isimlerinin parklara verilmesine onay vermedi. Kararda, herhangi bir gerekçenin yer almaması dikkati çekti.

'Halkın iradesini yok sayıyor'

Suruç Belediyesi, ret kararını İdare Mahkemesi'ne taşıma kararı aldı. Belediye Eşbaşkanı Müslüm Baran, belediye meclisinin oy birliğiyle karar aldığına işaret ederek, "Verdiğimiz isimlerden biri Kürtlerin efsane hikayesi 'Mem û Zîn', diğeri ise geçtiğimiz günlerde vefat eden Suruç'un sevilen simalarından şair Sait Kendirci'dir. Aldığımız bu meclis kararının kesinleşmesi için yasa gereği kaymakamlık tarafından onaylanması gerekmektedir. Ancak kaymakamlığa gönderdiğimiz her 2 isim de gerekçesiz bir şekilde onaylanmadı. Biz bu kararı kabul etmiyoruz ve bu karara karşı İdare Mahkemesi'nde işlemin iptali davası açacağız. Kaymakamlık, meclisin oy birliği ile aldığı kararı tanımayarak halkın iradesini yok saymaktadır. Yani parklara hangi isimleri vereceğimizi kaymakamlığa mı sormamız lazım? O zaman meclisin ne anlamı kalır? Biz inanıyoruz ki İdare Mahkemesi hiçbir gerekçe içermeyen bu keyfi kararı iptal edecektir" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem