Türk-İş'ten 'komisyon' tepkisi: 'Düzenleme olmazsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na katılmayacağız'
Kısa Dalga - Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan basın toplantısında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, aralık ayında çalışmalara başlaması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Atalay, komisyonda yeni bir düzenleme yapılmaması halinde komisyona katılım sağlamayacaklarını söyledi.
Atalay, “Sayın Bakan’a geçen hafta da ifade ettik. Bu yönetmelik değişmezse biz buraya katılmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Komisyonda daha geniş bir temsil yapısına ihtiyaç duyduklarını belirten Atalay, “Bizim dışımızdaki sendikalar da bu işin içinde olsun, bizim için hiçbir mahzuru yok” dedi.
'Adil olmayan bir komisyonda 50 sene oturduk'
Komisyonun yapısının değişmesi gerektiği yönündeki talepler aslında uzun bir süredir sendikalar tarafından dillendiriliyor. Atalay, 25 Aralık 2024'te düzenlediği basın toplantısında 2025 yılı için geçerli olan asgari ücreti eleştirmiş ve "Adil olmayan bir komisyonda maalesef 50 sene durduk. Bu saatten sonra adil bir düzenleme yapılmadığı müddetçe bir daha biz Türk-İş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılmayacağız" demişti.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının değişmesi gerektiğine söylemişti.
Emeklilerin statü kaybı ve emeklilikle başlayan sorunlar
Anketler ne diyor, ekonomi ne diyor?
Yeni yılda asgari ücret ne kadar olur? Prim borçlarına zam..
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
