TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi: 'Siyasal gündemle bir ilişkisi yok'

TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi: 'Siyasal gündemle bir ilişkisi yok'
Ankara TUSAŞ'taki saldırıyı PKK üstlendi. Örgütten yapılan açıklamada eylemin son ayda tartışılan siyasal gündemle bir ilişkisinin olmadığı vurgulandı.

Kısa Dalga - Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesisine düzenlenen silahlı saldırıyı PKK üstlendi.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada eylemin uzun bir süre önce planlandığı ve Türkiye'de son dönemde tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi olmadığı belirtildi.

Öcalan'ın mesajı

Açıklamada, Abdullah Öcalan'ın mesajına da değinildi ve 4 yılın ardından 'Öcalan'dan sıcak bir mesajın gelmesinin' sevindirici ve dikkate alınması gerektiği söylendi. Örgüt, Öcalan'ın mesajının gelişmelere göre değerlendirileceğini kaydetti.

c3d362f0-920f-11ef-b3c2-754b6219680e-png.webp
TUSAŞ tesislerine saldıranların güvenlik kamerası görüntüleri

Bahçeli'nin çağrısı sonrası gelişen süreç

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partili milletvekillerinin elini sıkmasıyla yeni bir dönemin işaret fişeğini ateşlendi.

Bahçeli, Salı günü partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı, tartışmaları bir ileri noktaya taşıdı. Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın" dedi.

MHP liderinin açıklamalarının ardından DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, aile görüşü kapsamında 23 Ekim'de İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşme yaptı. Öcalan görüşünün yapıldığı gün TUSAŞ saldırısı gerçekleşti; saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Abdullah Öcalan ise kamuoyuna yaptığı çağrıda, "Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dedi.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem