Veliler özel okullardaki kitap ücretlerinden şikayetçi: Kabul edilemez

Veliler özel okullardaki kitap ücretlerinden şikayetçi: Kabul edilemez
Ücretleriyle cep yakan özel okul ücretleri bu kez de kitap masraflarıyla velileri şikayet ettirdi. 52 bin liraya kadar çıkan kitap masraflarına veliler tepkili.

Kısa Dalga - Ücretleriyle tartışma yaratan özel okullar bu kez de kitap ücretleriyle gündemde.

NTV'den Tuana Çiftçi'nin hanerine göre, özel okulda geçen sene 18 bin lira olan kitap seti fiyatı bu yıl 52 bin liraya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, "Bize gelen şikayetlerde de bunlar var. 50,60-80 bin liraya kadar kaynak kitapların bunların içerisinde İngilizce Almanca kitaplarını da koyarsak 70-80 bin liralar telaffuz ediliyor. Veli olarak talebimiz MEB'in denetleyici rolü üstüne alarak denetlemesi gerekiyor" dedi.

Konuyla ilgili bir veli, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Geçen sene aşağı yukarı 25 bin civarı bir para ödendi bu sene o rakam muhtemelen 50 bin TL olmuştur. Onların da dertleri giderleri farklı ama temel eğitimin bu kadar yüksek fiyatlara çıkması çok kabul edilebilir değil gerçekten. Bazı okullar fotokopiye de karşı ona da müsaade etmiyorlar bunlar canımızı sıkan şeyler"

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren özel okullarda ücretsiz ders kitaplarının okutulmasını zorunlu hale getirmişti. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem