Yargıtay Üyesi Metin Yandırmaz'dan 'masumiyet karinesi' hatırlatması
Kısa Dalga - HSYK Başkanvekilliği de yapmış olan Yargıtay Üyesi Metin Yandırmaz, Anayasa'nın 38. maddesindeki masumiyet karinesini hatırlattı.
Yandırmaz, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 38. maddesi: 'Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.' Buna ceza hukukunda masumiyet karinesi denir. Sadece hukukçuların değil, herkesin bilmesi gereken temel bir hak ve kuraldır."
"Tutuklama sadece bir tedbirdir"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın dün görülen duruşmasında, tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.
Yandırmaz, dün yazdığı mesajda da "Adalet odur ki, düşmanına bile adil olacaksın! Tutuklama sadece bir tedbirdir. Tutukluk süresinin belirlenmesinde, diğer koşulların yanında isnat edilen suç için öngörülen ceza miktarı da gözetilmelidir. Tutuklama tedbiri cezanın infazı anacıyla kullanılamaz. Hatırlatmak istedim" demişti.
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
