Küçükkuyu 'Kültür Kenti' olacak

Küçükkuyu 'Kültür Kenti' olacak
“Kültür Kenti Küçükkuyu” projesiyle toplumsal çeşitlilik temelinde Küçükkuyu’nun kültürel ve sanatsal kapasitesini geliştirilecek.

Kısa Dalga - Bir Tohum Vakfı ve Küçükkuyu Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen; İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın verdiği hibe ile finanse edilen “Kültür Kenti Küçükkuyu” projesi, somut ve soyut kültürel miras zenginlikleri ile toplumsal çeşitlilik temelinde Küçükkuyu’nun kültürel ve sanatsal kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor.

Program, katılımcılığı ve ekolojik duyarlılığı öne çıkarırken, yörede yaşayan her kesimin kültüre erişimini artırmayı da amaçlıyor.

Mevsimsel döngüsellik bağlamında 21 Aralık – 23 Eylül tarihleri arasında, toplumsal birlikteliği güçlendiren bayram ve kutlamaları esas alan “Kültür Kenti Küçükkuyu” projesi, sanat, ekoloji, kültürel miras ve yerel bellek temalarıyla yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerle kentsel canlılığı altı aya yaymayı ve sanatsal müdahalelerle kamusal alana hareket kazandırmayı planlıyor. Merkez ve köylere yayılacak etkinlik programı Sanatsal ve Sosyal Faaliyetler, Kitlesel Geleneksel Kutlamalar, Yeryüzü Sofraları, Kurumsal Kapasite Geliştirme Çalışmaları, Kültür Forumları ve Öz-Değerlendirme Çalıştayları ile Kültür Politikası Çalıştayı olmak üzere beş ana ayaktan oluşuyor. Program, ilçeyi İzmir – Balıkesir – Midilli – Çanakkale – İstanbul aksında “kültür kenti” kimliğiyle konumlandırmayı hedefliyor.

Proje iştirakçileri farklı alanlarda katkı sunuyor

Sivil toplumun yerel yönetimle ortaklaşa geliştireceği katılımcı, demokratik ve sürdürülebilir bir kültür politikası oluşturma sürecinde proje iştirakçileri farklı alanlarda katkı sunuyor. Teos Kültür Sanat Derneği politika üretim sürecinin kolaylaştırıcılığını üstlenirken, Yolda Derneği yerel kültürün ortaya çıkarılmasına destek veriyor. Antandros Derneği, arkeolojik ve tarihi değerlerin görünür kılınmasını sağlarken, İzmir Film ve Televizyon Yapımcıları Derneğiaçık hava film gösterilerinin gelenekselleşmesine katkıda bulunuyor. Slow Food İda, yeryüzü sofralarının organizasyonunu üstlenirken, aynı zamanda yerel gıda envanterinin bilinirliğini artırıyor. KeKeÇa Girişimi performans temelli etkinlikler düzenlerken, Tiyatro Kooperatifi tiyatro gösterileri sunuyor. İhtiyaç Haritası, Hikâyeler Haritası’nın zenginleştirilmesine katkı sağlarken, Patika Art Group yeryüzü sanatı uygulamalarını hayata geçiriyor.

Bunların yanı sıra Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Sabunhane ve TARİŞ Zeytin Kültür Merkezi, proje kapsamında düzenlenecek çeşitli söyleşilere mekân desteği sağlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat