Mal varlıklarına el konulan Eylül Öztürk ağlayarak video çekti
Dilan Polat-Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından mal varlıklarına el konulan fenomenlerden biri olan Eylül Öztürk, şirketine kayyum atanması ve mal varlıklarına el konulmasının ardından sosyal medya platformu Instagram üzerinden ağlayarak çektiği bir video yayımladı.
'Ramazan geliyor'
Amerika'da 10 evi olduğunu ve Türkiye'de bir araba fiyatına ev alındığını belirten Öztürk, "Siz benim para kazanmamı layık görmediğiniz için yapamayacağımı düşünüyorsunuz. Beni bu yüzden hırsızlıkla suçladınız. Ramazan geliyor. İnsan hakkı yiyip o oruçları tutmak olur mu? Markalar beni aradığında 'ben bir şey yapmadım' demekten yoruldum. İftira çok zor bir şey" dedi.
'Evlerin her biri 125 bin dolar'
Öztürk'ün açıklaması şöyle:
"Evlerin her biri 125 bin dolar. 125 bin dolara Türkiye'de bir araba alırsın anca. Hepsini satsam bir tane büyük ev anca alabiliyorum. Millet 10 tane malikanem var zannediyor. Yıllarca yemedim, içmedim biriktirdim ben tutumlu bir kadınım. Keşke hepsini biriktirip 1 tane büyük ev alsaydım. O zaman bu kadar konuşulmazdı. 10 tane deyince millet bir şey var zannediyor. Amerika'da 100 bin dolara ev alabiliyorsun. İstanbul'da mümkün değil. Anlamıyorlar bunu maalesef."
'"Kara para iddialarını kabul etmiyorum'
"Kara para iddialarını kabul etmiyorum. Bunlar sırf izlenme uğruna yapılan spekülasyonlar. Buradaki 10 ev Türkiye'deki 10 araba parası. Hepsinin belgelerini de devlete ilettim, onlar da bakıyor. Hepini göreceksiniz bu süreçten sonra. Ama ben bu süreçte bittim. Benim hayatım, tüm emeklerim çöp oldu."
'Bu süreçte onca çalışana maaşlarını ödeyebilir miyiz bilmiyorum'
"Reklamlarımın iptal edilmesini bir kenara bırakıyorum, ben gocunmam, girer bir yerlerde çalışırım paramı yine kazanırım. Ama çalışanlarımızın işine son vermek zorunda kaldık. Biz zamlarla yarışabilelim diye birçok ürün ürettik. Depoda birçok ürün var. Bu ürünü satabileceğim tek yer de internet sitemiz. Kayyum atamasıyla süreç neye dönecek bilmiyoruz. Bu süreçte onca çalışana maaşlarını ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Biz de onlarla konuşup tazminatlarını vererek mağduriyet yaşatmadan işten çıkarmak zorunda kaldık. Onlar çıkmak istemedi. Gidebildiğimiz yere kadar gidelim dediler."
'Olay aklanmaktan çıktı'
"En çok da herkesin emeği vardı. Ona üzülüyorum. Her şeyi ince eleyip sık dokumuştuk. Herkes işini çok güzel yapıyordu. Koruyamadım onları. Onlara sahip çıkamadım gibi hissediyorum. Ben onlara bir söz verdim. 'Bir şekilde bu günler geçecek ve hepinizi tekrar arayacağız' dedik. Umarım hepsini geri alabilirim. Olay aklanmaktan çıktı. Kim bilir bu davalar ne kadar sürecek. Bu olaylar bittiğinde bütün bu sürecimi, hayatımın; kariyerimin nasıl bittiğini anlatan bir belgesel yapmak istiyorum."
'Siz benim para kazanmamı layık görmediğiniz için yapamayacağımı düşünüyorsunuz'
"İnsanların insafına kalıyorsunuz bir süre sonra. Arkadaşlarımın bile insafına kaldım. Siz beni para kazanmaya layık görmüyor olabilirsiniz. Ben bu zamana kadar yüzlerce markayla çalıştım. Sizin Müslümanlığınız nerede kaldı? Ben bunların hesabını devlete verdim. Siz benim para kazanmamı layık görmediğiniz için yapamayacağımı düşünüyorsunuz. Beni bu yüzden hırsızlıkla suçladınız. Ramazan geliyor. İnsan hakkı yiyip o oruçları tutmak olur mu? Markalar beni aradığında 'ben bir şey yapmadım' demekten yoruldum. İftira çok zor bir şey."
Ne olmuştu?
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve 19 saat süren işlemlerin ardından tutuklanmıştı.
Polat çiftinin tutuklanmasının ardından pek çok sosyal medya fenomeni mercek altına alındı. Hatta Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya fenomeni olarak kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik özel ekip kurdu.
Ekip vergi incelemesi yaparken, kara para izi tespit ederse dosyayı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na (MASAK) iletiyor. MASAK uzmanları da suç gelirlerinin aklanması boyutuyla inceleme yapıyor. Suç unsuru tespit edildiğinde savcılığa bildiriliyor.
(Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.