'Türkiye’nin İsrail ordusuna termal içlik gönderdiği' iddiası

'Türkiye’nin İsrail ordusuna termal içlik gönderdiği' iddiası
Türkiye’den İsrail ordusuna termal içlikler gönderildiği iddiasının sosyal medyada yayılması üzerine İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada yalanlama geldi.

Türkiye’den İsrail ordusuna termal içlikler gönderildiği iddiasının sosyal medyada yayılması üzerine Cumhurbaşkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada iddianın yanlış olduğu öne sürüldü.

'Made in Turkey' ibaresi

Dolaşan paylaşıma göre, bir konteynerden çıkan ürünler askerlerin soğuktan korunmak için kullandıkları içliklerdi ve yakınlaştırılmış görüntülerde bunların Türkiye’de üretildiği üzerlerinde yazan “Made in Turkey” ibaresinden anlaşılıyordu.

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili 'Türkiye’den İsrail ordusuna termal içlikler gönderildi' iddiası doğru değildir. 4 Aralık 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre Türkiye’de üretilen ve yurt dışına ihraç edilen malların üzerine 'Made in Turkey' yerine 'Made in Türkiye' ibaresi eklenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bahse konu görüntülerin güncel olmadığı ve manipülasyon amacıyla paylaşıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Fatih Altaylı: 'Bence bu açıklama doğru değil'

Gazeteci Fatih Altaylı, konuya dair kaleme aldığı yazısında ise İletişim Başkanlığı'nın açıklamasının 'doğru olmadığı' iddiasında bulundu ve şunları yazdı:

"Bence bu açıklama doğru değil.

Eğer bu iddia, sadece ve sadece “Made in Turkey” ibaresinden ötürü yalanlanıyorsa, yalanlama “yalan” ya da ‘yanıltıcı” biçimde kale alınmış.

Bal gibi de Türkiye’den İsrail Ordusu’na termal içlik yollanmış.

Doğru olmayan şey, bu görüntülerin yeni olması.

Eğer herkes genelgeye uymuş ise, o zaman bu görüntülerle ilgili söylenebilecek tek şey “eski” yani 2022 öncesi olabilecekleri.

Yani Türkiye İsrail Ordusu’na mal satmış. Ama yeni satmamış.

Daha doğrusu yeni satış var ise de görüntü o satışa ait değil.

Sonuçta İsrail Ordusu’na satış yapıldığı iddiası doğru.

Diyelim ki, bu satışlar 2022’den önce yapılmış olsun.

Peki 2022’den önce İsrail Ordusu’nun kime karşı savaşmasını bekliyordunuz?"

(Kısa Dalga)

Kısa Dalga Tv