Ebubekir Şahin, bacanağını ve kayınbiraderini RTÜK’te işe aldı

Ebubekir Şahin, bacanağını ve kayınbiraderini RTÜK’te işe aldı
RTÜK Başkanı Şahin’in RTÜK'te bacanağını işe aldığı, kayınbiraderinin de Daire Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Eşi ise işe gitmeden TRT’den maaş alıyor.

Kısa Dalga - RTÜK Başkanlığı'nın yanı sıra Halkbank Yönetim Kurulu üyesi de olan Ebubekir Şahin’in birçok yakınının RTÜK’te çalıştığı ortaya çıktı.

BirGün'ün haberine göre; Ebubekir Şahin'in eşi Nalan Şahin’in kardeşi Bülent Şenkardeşler bir ay önce RTÜK’e Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcısı olarak atandı. Şenkardeşler, daha önce Yüksek Seçim Kurulu'nda devlet memuru olarak görev yaptığını, daha sonra RTÜK'e geçtiğini söyledi. Şenkardeşler, bir ay önce de Daire Başkan Yardımcısı olduğunu belirtti.

Şahin’in eşi Nalan Şahin’in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Dr. Hülya Köksal da 2020’de İzleme Dairesinde Daire Başkan Yardımcısı kadrosuna atandı. Daha önce bir devlet hastanesinde çalıştığı ifade edilen, RTÜK’teki işine gitmeden maaş aldığı öne sürülen Köksal, soruları yanıtsız bıraktı.

Bulunduğu bölümde işe devam zorunluluğu yokmuş

Ayrıca Şahin’in eşi Nalan Şahin’in de uzun süredir TRT’den “İşe gitmeden” maaş aldığı öğrenildi. Nalan Şahin de sorulara yanıt vermezken, TRT çalışanları “Nalan Şahin’in işe gelmediği, bulunduğu bölümde devam zorunluluğu olmadığını” söyledi.

Ebubekir Şahin’in bacanağı Hasan Taşkın’ın da RTÜK’te çalıştığı öğrenildi. Taşkın da soruları yanıtsız bıraktı.

BirGün’ün bu skandallar zinciri için özel kalem müdürlüğü ve basın danışmanı aracılığıyla ulaşmaya çalıştığı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bu görevlendirmelerle ilgili bir açıklama yapmadı. RTÜK Özel Kalem Müdürlüğü görevlileri Şahin’in iki hafta boyunca yurtdışında olacağını iletmekle yetindi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem