CHP'den Cahit Özkan yorumu: Para gelecek yerden grup başkanvekili esirgenmez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili sözleri nedeniyle görevden alınacağı iddialarını değerlendirdi: Saray için para gelecek yerden grup başkanvekili esirgenmez.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, iktidarın 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuktan sonra ekonomik krizin gölgesinde 'barıştığı' Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için "Teslim oldu" demesine ilişkin tartışma sürüyor.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in Cahit Özkan'a "Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" diyerek tepki göstermesinin ve Özkan'ın TBMM'de düzenleyeceğini açıkladığı basın toplantısının iptal edilmesi sonrasında, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan "Saray için, para gelecek yerden grup başkanvekili esirgenmez" yorumu geldi.

Öztrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Özkan’ın görevden alınacağı iddialarını kast ederek "Saray için, para gelecek yerden grup başkanvekili esirgenmez. Bu ucube rejim, doların yeşili için daha çok Saray evladını yer" dedi.

NE OLMUŞTU?

YouTube’da Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iktidarın yakınlaştığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için 'Teslim oldu" ifadesini kullanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cahit Özkan'a "Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" idiyerek tepki göstermişti.

Özkan, tartışma yaratan çıkışının ardından TBMM'de basın toplantısı düzenlemek için kameralar karşısına geçecekti. TBMM Gündemi'nde saat 11:30'da Cahit Özkan'ın basın toplantısı yapacağı duyuruldu. Daha sonra yapılan TBMM gündem duyurusunda ise Özkan'ın toplantısı yer almadı. (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri