İktidarın '15 Temmuz şüphelisi' dediği prens resmen BAE lideri

İktidarın '15 Temmuz şüphelisi' dediği prens resmen BAE lideri
Birleşik Arap Emirlikleri'nde devlet başkanının ölmesi sonrası lider değişimi resmileşti. Federal yüksek konsey, Türkiye'de bir dönem 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan ancak ekonomi krizle birlikte 'barış' yapılan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ı yeni devlet başkanı seçti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan'ın 73 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından yeni lider belli oldu. BAE federal yüksek konseyi, ülkeyi bir süredir fiilen yöneten Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ı yeni devlet başkanı seçti. BAE devlet haber ajansı WAM, haberi son dakika olarak duyurdu.

BAE'nin yeni lideri olan Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim. İktidara yakın medya kuruluşları, Türkiye'nin özellikle Mısır ve Libya'daki gelişmeler nedeniyle BAE ile ilişkilerinin bozulduğu dönemde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimindeni dönemin veliaht prensini sorumlu tutmuştu. Muhammed bin Zayid Al Nahyan 'darbenin finansörü' olarak resmedilmişti.

Nahyan, Türkiye'de ekonomik krizin derinleşmeye başladığı Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, şubat ayında ise Erdoğan'ın BAE ziyaretinde geniş kapsamlı anlaşmalar imzalanmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya