Cahit Özkan tepkilere 'teslim oldu', basın toplantısını iptal etti

Cahit Özkan tepkilere 'teslim oldu', basın toplantısını iptal etti
Armağan Çağlayan'ın programında 'Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu' ifadesini kullanınca kendi partisinden tepki gören AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bugün yapmayı planladığı basın toplantısını iptal etti.

YouTube’da Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iktidarın yakınlaştığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için 'Teslim oldu" ifadesini kullanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cahit Özkan'a "Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" diyerek tepki göstermişti.

Özkan, tartışma yaratan çıkışının ardından TBMM'de basın toplantısı düzenlemek için kameralar karşısına geçecekti. TBMM Gündemi'nde saat 11:30'da Cahit Özkan'ın basın toplantısı yapacağı duyuruldu. Daha sonra yapılan TBMM gündem duyurusunda ise Özkan'ın toplantısı yer almadı.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özkan'ın istifasının istendiğini ancak Özkan'ın direndiğini yazmıştı.

Habertürk yazarı Kübra Par da “Aslında bu Cahit Özkan’ın ilk vukuatı değil” diyerek şöyle yazdı:

Daha önce de kraldan çok kralcı açıklamalar yapması parti içinde rahatsızlık yaratıyordu. Örneğin HDP’ye kapatma davası açılmasının ardından Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek “HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır” demişti. Ben o dönem bu sözleri iktidar kurmaylarına sormuş ve tıpkı bugün olduğu gibi ‘Cahit Özkan’ın açıklaması parti kararını yansıtmıyor’ yanıtını almıştım. Bu fikir ayrılığını buradan da yazmıştım. Zaten sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil hiçbir AK Partili yetkili kapatmayı savunmadı. Konuştuğum isimler o gün de Cahit Özkan’ın bu tarz çıkışlarının içeride pek hoş karşılanmadığını fısıldamışlardı.”

“Yani bugün karşılaştığı tepkinin nedeni sadece BAE açıklaması değil, bir birikimin sonucu... Göze girmek için hamasi ve abartılı konuşmalar yapan kimi diğer AK Parti milletvekilleri de buradan kendilerine ders çıkarır mı acaba?”

YAZININ TAMAMI

Politika