Mahfuz Tatar cinayetinde 4 tutuklama: Birisi Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamı

Tutuklanan Tansel Aktan’ın ismi, Ayhan Bora Kaplan’a ait bazı mekanların kağıt üstündeki sahibi olduğu, ayrıca Kaplan’ın silah ticareti işlerini yürüttüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan ile bir avukatın da aralarında bulunduğu 4 kişi, Mahfuz Tatar cinayeti dosyası kapsamında tutuklandı.

Şırnaklı Tatar aşiretinin üyelerinden Mahfuz Tatar’ın, 2016’da Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Filistin Caddesi’nde bir gece kulübünün önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin dosya, Kaplan soruşturması kapsamında yeniden açılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen Perşembe günü Tatar cinayetinin “Ayhan Bora Kaplan’ın talimatıyla örgüt suçu kapsamında işlendiği” gerekçesiyle 23 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilen 4 ismin, “Kaplan örgütü” soruşturması kapsamında cezaevinde olduğu belirtilmişti.

T24’den Asuman Aranca’nın haberine göre, gözaltına alınan isimler emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye getirildi.

Savcılık sorgularının ardından, mahkemeye sevk edilen aralarında Kaplan’ın en yakın adamlarından Tansel Aktan ile bir avukatın da bulunduğu 4 kişi, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

7 şüpheli ise savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tansel Aktan’ın ismi, Ayhan Bora Kaplan’a ait bazı mekanların kağıt üstündeki sahibi olduğu, ayrıca Kaplan’ın silah ticareti işlerini yürüttüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.

Mahfuz Tatar cinayetinde o dönem Ayhan Bora Kaplan'ın ismi geçse de dosyada yer almamış, sadece Muhammet Kaplan cinayetten tutuklanarak, 15 yıl hapse mahkum edilmiş, daha sonra serbest bırakılmıştı. Tatar'ı öldüren isimlerden Semih Arslan’ın ise olaydan bir gün sonra 9. kattan düşmüş halde cesedi bulunmuştu. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler

Ayhan Bora Kaplan, Mahfuz Tatar cinayetinde azmettirici şüphesiyle ifade verdi

Gündem Haberleri