Mahfuz Tatar dosyası yeniden açıldı: Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesi alınacak

Mahfuz Tatar dosyası yeniden açıldı: Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesi alınacak
2016 yılında öldürülen Mahfuz Tatar cinayeti dosyası, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında yeniden açıldı, 23 kişi hakkında gözaltına kararı verildi.

Şırnaklı Tatar aşiretinin üyelerinden Mahfuz Tatar’ın 2016’da Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Filistin Caddesi’nde bir gece kulübünün önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin dosya, yıllar sonra yeniden açıldı.

T24’den Asuman Aranca’nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tatar cinayetinin “Ayhan Bora Kaplan’ın talimatıyla örgüt suçu kapsamında işlendiği” gerekçesiyle 23 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Dün sabah saatlerinde evlerine baskın yapılan şüphelilerden 13’ü gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen 4 ismin, “Kaplan örgütü” soruşturması kapsamında cezaevinde olduğu, diğer 6 ismin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında halen İzmir’de cezaevinde olan Ayhan Bora Kaplan ile hakkında gözaltına kararı bulunup cezaevinde olan diğer isimlerin cinayetle ilgili ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Mahfuz Tatar’ı öldüren isimlerden Semih Arslan’ın, olaydan bir gün sonra 9. kattan düşmüş halde cesedi bulunmuştu. O dönem Arslan’ın, Ayhan Bora Kaplan’ın adamları tarafından aşağı atıldığı iddia edilse de dosya “intihar” denilerek kapatılmıştı.

Muhammet Kaplan ise cinayetten tutuklanarak, 15 yıl hapse mahkum edilmiş, daha sonra serbest bırakılmıştı. Cinayetin Ayhan Bora Kaplan’ın talimatıyla işlendiği öne sürülse de Kaplan’ın ismi dosyada geçmemişti. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem